Beleggen in grond is een vak apart

De afgelopen jaren hebben beleggingen in grond een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Beleggers weten goed in te spelen op het vraag en aanbod in de markt en behalen goede rendementen door in grondgebieden te investeren die potentie hebben. Als je graag in grond wilt beleggen, waar moet je dan op letten? In dit artikel enkele waardevolle tips.

Denken in de lange termijn

Wie denkt snel geld te verdienen aan het opkopen van grond komt bedrogen uit. Grondbeleggingen doe je altijd voor de lange termijn. Hier moet iedere grondbelegger zich goed van bewust zijn. Grondbelegger Dermot Pieters is expert op dit gebied en kijkt altijd naar de toekomstplannen van bepaalde grondgebieden. Heeft het grond bijvoorbeeld potentie om in de toekomst door de gemeente of grote bedrijven gebruikt te gaan worden? Dan zal de grondinvestering uiteindelijke mooie rendementen kunnen opleveren.

Grond is schaars

Wanneer de bevolking blijft groeien, dan zal grond schaarser worden. In Nederland wordt gemiddeld per jaar 0,35% van grond opgekocht voor woningbouw. De laatste jaren is, door de crisis, grond in waarde gezakt. Iedereen moet bezuinigen en daardoor worden nieuwbouw projecten niet direct uitgevoerd. Een tip van Dermot Pieters, wanneer iets in waarde daalt moet je het kopen. Uiteraard zitten er risico’s aan verbonden, maar de geschiedenis leert ons dat er na tijden van crisis ook altijd betere tijden komen. U kunt dus goede rendementen behalen door nu in te stappen in grondbeleggingen.

Laat u goed adviseren

Wanneer u beginnende bent in de wereld van grondbeleggingen, laat u dan goed adviseren door deskundigen, zoals Dermot Pieters, in dit vakgebied. Dit voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan of investeringen doet in niet rendabele projecten.

Comments are closed.