Autosloperijen in Nederland

In Nederland kun je veel bedrijven vinden die actief zijn in de wereld van autodemontage. In bijna elke grote stad in ons land kun je wel een bedrijf vinden dat zich bezig houdt met het uit elkaar halen van auto’s. In Nederland zijn er steeds meer regels en wetten over het slopen van auto’s. Het moet steeds professioneler gedaan worden en milieubewuster. Ook komen er steeds strenge controles. Wie zich niet aan de regels houdt moet sluiten of krijgt hoge boetes.

 Sloopauto verkopen aan autosloperij

Bij een autodemontage bedrijf ook wel een autosloperij genoemd worden naast sloopauto’s ook schade auto’s gebracht. Vaak zijn schade auto’s niet oud, soms zelfs net paar jaar. Vaak zijn dit auto’s die niet meer te repareren zijn en helaas betrokken zijn geweest bij een (ernstig) ongeluk. Vaak is de voorkant, zijkant of achterkant van deze auto’s niet meer te repareren. Zo’n auto komt niet door een keuring en wordt derhalve total loss verklaard. Zo’n auto zie je niet meer op de weg maar in een schadeauto zitten vaak nog wel veel onderdelen die gebruikt kunnen worden.

Een schade auto heeft veel meer waarde dan een sloopauto. Dit komt omdat er in een schade auto nog veel bruikbare onderdelen zitten. Ook zijn de onderdelen veel nieuwer. Deze onderdelen kunnen gewoon weer gebruikt worden in andere auto’s of kunnen doorverkocht worden. Je kunt hier denken aan banden, deuren, velgen of spiegels. De onderdelen die erg beschadigd zijn worden gerecycled. Bij een schade auto die net nieuw is wordt vaak 95% (!) opnieuw gebruikt. Dit is natuurlijk een hoog percentage.

Comments are closed.