Auto laten repareren of is het een auto voor de sloop?

Als er door een ongeluk schade aan de auto is ontstaan kan het repareerbare schade zijn of de auto is zodanig beschadigd geraakt dat het een sloopauto wordt. Als de auto meer schade heeft dan dat de auto nog waard is op dat moment dan wordt vaak geadviseerd om de auto af te laten voeren naar de sloop. Als de auto repareerbare schade heeft dan kan je deze bij de garage laten repareren zodat je met jouw eigen auto weer de weg op kan.

Belangrijk punten bij een sloopauto
Wanneer jouw auto rijp is voor de sloop is het belangrijk om op de volgende punten te letten: je hebt met een auto die niet meer goed bestuurbaar is niet de bevoegdheid om op de openbare weg te rijden. Als je dit wel doet en de politie houdt je aan dan moet je diep in de buidel tasten, want de boetes zijn niet mis. Als je dit laat doen moet je wel het vrijwaringbewijs krijgen van de  medewerkers van de autosloop. Zo kun je aantonen dat de auto is opgehaald en voor de wegenbelasting en verzekering aantonen dat je de auto hebt afgegeven.

Hoe komt de auto bij de autosloperij als je er niet mee mag rijden?
Je kunt contact met een autosloperij opnemen en als die geïnteresseerd in jouw sloopauto is dan kun je een afspraak met hem maken om de auto op te komen halen. De auto wordt dan met een sleepwagen bij je opgehaald en afhankelijk van de staat kun je ook nog wel wat geld voor de auto krijgen.

Comments are closed.