Auto kopen? Enkele feiten op een rij

Auto’ s zijn deel van ons dagelijks leven, dus je denkt er verder niet meer bij na als je elke ochtend lekker in je wagen stapt. Sleutel erin en alles werkt, het is allemaal zo vanzelfsprekend geworden. Soms is het goed om een stap achteruit te nemen om te realiseren dat het allemaal best bijzonder is. Bij deze een paar leuke feiten over auto’s.

 

Auto’s spelen inmiddels een grote rol in ons leven. Jaarlijks worden er door consumenten onderling bijna een miljoen gebruikte auto’s van elkaar gekocht. In Nederland rijden meer dan 8 miljoen auto’s rond. Dat zijn nog eens aantallen.

 

  • Muziek in de auto

– Wist je dat de eerste auto radio al vanaf 1925 werd verkocht en gebruikt?

– Over muziek gesproken, 90% van de mensen geven toe heel enthousiast mee te zingen achter het stuur als niemand kijkt.

 

  • Auto’s en recycling

Ook aan de levensduur van een auto komt vaak een eind. Op een paar exclusieve oldtimers en bijzondere auto’s na beland een groot gedeelte na een jaar of vijftien op de sloop.

–        Auto’ s worden meer gerecycled dan flessen, plastic en papier. Wie had dat nou verwacht? De wereld is toch milieu bewust als het om een auto kopen gaat.

–        Op jaarbasis worden er in Nederland ongeveer 250.000 auto’s gedemonteerd. Dat wordt vaak geregeld via websites zoals SloopAuto.com. Die onderdelen worden ook weer aan autoinkopers verkocht om onnodige verspilling te voorkomen.

 

  • Auto’s en tijd

–  Wist je dat een mens gemiddeld 2 weken van zijn leven voor de stoplichten doorbrengt, dat is wel even 336 uur, of 20 160 minuten verspilde tijd! Wat zonde!

– Ook erg bijzonder: een airbag heeft maar 40 milliseconden nodig om op te blazen bij een ongeluk! Ongelofelijk wat de techniek van tegenwoordig toe in staat is.

 

  • Auto’s en aantallen

– Een auto heeft gemiddeld 93.000 cm aan bedrading, allemaal netjes weggewerkt en aangesloten.

– Wist je dat Ferrari maar 14 auto’s per dag produceert?

 

  • Lelijke auto’s

–        De Sebring-Vanguard Citicar werd in Amerika uitgekozen tot lelijkste auto ter wereld. Sorry Sebring, we kunnen er ook niks aan doen.

–        In Europa scoren de Fiat Multipla en Ssang Yong Rodius erg goed als het gaat om lelijke auto’s, er zullen blijkbaar weinig autodealers deze auto inkopen aan de statistieken te zien.

Dus als je het zo bekijkt, is het toch wel bijzonder wat ze tegenwoordig allemaal kunnen inbouwen en uitvoeren, en dat toch bijna elk gezin in Nederland op zijn minst een auto bezit, en dagelijks gebruikt zonder erbij stil te staan.

Comments are closed.