Auto kopen en verkopen als status symbool

Vele mensen zien hun auto als pronkstuk om hun welvaart aan aan hun omgeving te tonen, het is ook vaak een ijsbreker voor gespreksstof geworden. De standaard Nederlander schaft niet alleen uit nood een auto aan maar vaak als luxe en statussymbool. Het is bijna te vergelijken met een dure horloge op de pols van een mooie jongedame, of met de strakke pak van een zakenman: het moet er allemaal mooi, strak, verzorgd uitzien en vooral een indruk maken op de mensen in de omgeving.

Sterker nog, niet alleen een auto kopen wordt gezien als teken van welvaart maar ook het verkopen van de auto, steeds meer mensen wisselen regelmatig van vervoermiddel, ze verkopen na drie maande hun oude BMW om vervolgens een splinternieuwe Mercedes aan te schaffem. Dat laat ook zien hoe hoog meeste Nederlanders hun auto in de prioriteiten lijst heeft staan.

Het tijdperk van uiterlijk en verzorging versus de autoverkoop

De gemiddelde vrouw spendeert ongeveer 31.000 euro over haar hele leven aan haar kapsel. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd onder drieduizend vrouwen. Daarnaast spenderen meeste vrouwen gemiddeld 75 minuten per dag aan hun uiterlijk en verzorging. We zitten in een tijdperk waar uiterlijk, status en verzorging erg belangrijk zijn, dat geldt ook voor de autoinkoop en autoverkoop.

Luxe auto kopen populair

Er worden steeds meer grote, luxe auto’s verkocht in vergelijking met een paar jaar geleden, er zijn nog nooit zoveel nieuwe en gebruikte auto’s verhandeld. Een auto wordt tegenwoordig al vervangen als er een krasje of deukje in zit, omdat dat niet netjes oogt. De consument verkoopt zijn auto veel sneller als er een klein probleempje mee is. Dat is tegenwoordig ook veel makkelijker met al die autoverkoop sites op internet. Je kunt binnen een dag een auto verkopen en dezelfde dag weer een nieuwe vervoermiddel op naam hebben staan door het grote aanbod aan auto’s.

 

Media beïnvloed autoverkoop

De media is een van hoofd oorzaken van deze nieuwe lifestyle, je ziet steeds meer reclames en muziek video’s op televisie en op internet waar wordt gepronkt met grote SUV’s, Mercedes, BMW’s, Ferrari’s noem het maar op. Je kunt MTV niet aanzetten of er is weer een videoclip op waar rappers rondom een paar dikke SUV’s met enorme chrome wielen hun kunsten vertonen.

 

Veel reclame voor auto’s

Het wordt aan de consument opgedrongen zonder dat ze het zelf doorhebben. De tv programma’s roepen consumenten op om hun oude auto te verkopen en een nieuwe luxe wagen te aan te schaffen. Consumenten lopen overal tegen advertenties aan, of het nu langs de weg is, of op de radio, of grote banners en filmpjes op internet pagina’s. Het maakt niet uit waar je kijkt, je wordt er van alle kanten mee geconfronteerd.

De massa gaat mee in de consumptiecyclus, maar het wordt wel lastig om en een betrouwbare site te kiezen waar je als particuliere autoverkoper je auto kunt verkopen aan een betrouwbare partij en om vervolgens zonder problemen een nieuwe auto te kopen die aan al je eisen voldoet.

 

Schadeauto niet repareren maar verkopen

Uit onderzoek van de Focwa is gebleken dat de gemiddelde consument de schade aan zijn auto vaak niet laten repareren uit angst voor een veel hogere verzekeringspremie, maar ook uit angst voor garages die gelijk met een hele waslijst komen aan zaken die zogenaamd moeten worden gepareerd. Het lijkt erop of deze garages wil dat de autobezitter extra kosten gaat maken zodat ze er meer geld aan kunnen verdienen.

 

Schadeauto online verkopen

Bovendien is het tegenwoordig vaak gunstiger om bij schade de auto te verkopen aan een autoinkoop site die schadeauto’s inkoopt, bijvoorbeeld aan SchadeAuto-Verkopen.nl. De particuliere auto verkoper kan dan vervolgens met het geld van de schadeauto een nieuwe auto kopen die dan weer een hele tijd mee kan gaan.

Comments are closed.