Aluminium schuttingpalen voor een moderne uitstraling

Wanneer je een schutting gaat plaatsen heb je de keuze uit diverse soorten schuttingpalen. Zo zijn er traditionele houten en betonnen palen maar je kunt ook kiezen voor aluminium schuttingpalen. Aluminium schuttingpalen kun je , met uitzondering van rabat schuttingen, vrijwel combineren met elke schutting. Ze zijn voorzien van twee v-groeven en daarom zijn zij perfect te combineren met composiet schuttingen.

Eigenschappen van aluminium schuttingpalen

Aluminium schuttingpalen zijn licht van gewicht maar ook een zeer sterk materiaal. Ze zijn 100% recyclebaar en  hebben een ongekend lange levensduur. Ze verkrijgbaar in verschillende lengte maten. De meeste aanbieders bieden ze aan in de maten 99, 135,186 en 270 centimeter. Wil je de schuttingpalen graag in een andere gewenste maat, dan kan dat. Er zijn veel aanbieders die de aluminium schuttingpalen speciaal op maat kunnen maken.

Het plaatsen van de palen

Naast een goede schutting is het ook belangrijk om te zorgen voor een betrouwbare plaatsing ervan. Wanneer je de schuttingpalen gaat plaatsen is het zeer belangrijk dat ze stevig in de grond komen te staan. Een goede methode hiervoor is het storten van beton. De instortankers worden bijvoorbeeld met sneldrogend cement in de grond geplaatst. De instortankers dienen voor het dragen van de schuttingpalen. Gezamenlijk met het cement zorgt het voor de juiste stevigheid.

Voordelen van aluminium schuttingpalen

Door het gebruik van aluminium hebben deze palen een aantal grote voordelen. De bekendste eigenschap is natuurlijk dat het sterk is en toch licht. Het kan niet roesten of rotten, het trekt niet krom en verkleurt niet door invloeden van de elementen.  Daarnaast is het ook veilig omdat het brandbestendig is en niet splintert. Door aluminium schuttingpalen te gebruiken geeft u tenslotte uw tuin ook een moderne uitstraling en laat u zien dat u duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Comments are closed.