Als startende ondernemer een bedrijfsplan maken

Je hebt een geweldig idee en bent er helemaal enthousiast over. Je ziet je eigen bedrijf al helemaal voor je. Natuurlijk is je bedrijf succesvol en loopt het allemaal als een trein. Een beetje jammer natuurlijk dat het tot nu toe alleen nog maar in jouw gedachten bestaat. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Eerste stap: een bedrijfsplan maken. Want als startende ondernemer wil je natuurlijk direct vanaf de start een goed lopend bedrijf opzetten. Je hebt je zo hier en daar al eens georiënteerd en veel gelezen op internet. Je weet dus dat een ondernemingsplan maken de kans op jouw toekomstig succes aanzienlijk vergroot. Alleen: een ondernemingsplan maken, hoe doe je dat. Je hebt dit nog nooit eerder gedaan en hoewel je ondertussen wel een beetje een idee hebt over wat erin moet, precies weten doe je het niet, en van marketingplannen en financiële begrotingen heb je ook al niet echt veel verstand. Instanties zoals de Kamer van Koophandel kunnen veel informatie verstrekken maar bieden geen ondersteuning voor het schrijven van een ondernemingsplan.

Help, een bedrijfsplan maken is mij iets te veel gevraagd!

Je overweegt om toch maar iemand in te huren om dit voor je te doen, echter, je budget is beperkt, deskundige hulp in de vorm van een adviseur of accountant is duur en dat geld zou je heel wat liever besteden aan het daadwerkelijk opzetten van je onderneming. Een moeilijke keuze en misschien ben je al half en half van plan om de stap bedrijfsplan maken maar over te slaan, wetende dat dit eigenlijk niet verstandig is.

Ondernemingsplan software komt te hulp

Gelukkig is er nu een andere weg. Tegenwoordig is er uitstekende software op de markt om een ondernemingsplan maken voor iedereen haalbaar te laten zijn. Met name de software van JouwOnderneming is niet alleen zeer compleet met uitgebreide ondersteuning voor marketing en financiën, maar komt ook met online hulp via email en met persoonlijke ondersteuning via de telefoon. Hierdoor is een ondernemingsplan maken nu voor heel weinig geld haalbaar voor elke serieuze startende ondernemer.

Comments are closed.