Afvallen in de vakantie

Het ligt misschien niet voor de hand, maar afvallen tijden de vakantie is vaak makkelijker dan wanneer je in je gewone dagelijkse patroon zit. Dit concludeert dieetexpert Danielle Prestejohn. Ze draagt hier de volgende argumenten voor aan:

1. Geen schuldgevoelens

Iedereen die wel eens pogingen doet om af te vallen kent het knagende schuldgevoel als je iets hebt gegeten waarvan je weet dat het onverstandig was. In de vakantie geef je jezelf bewust een vrijbrief van deze gevoelens, het is immers vakantie. Genieten mag wel even, dat heb je verdiend. Wanneer je zonder schuldgevoelens eet dan verteer je beter. Er wordt meer genoten van maaltijden waardoor je beter doorhebt wanneer je verzadigd bent. Bovendien gaat ergens de lol vanaf als het mag. De spanning verdwijnt en daarmee ook een deel van de behoefte.

2. Bijnieren rusten uit

In het dagelijkse leven heeft iedereen te maken met stress. Hierdoor werken je bijnieren zich in het zweet. (Bijnieren maken hormonen aan.) Tijdens de vakantie valt er stress weg, slaap je langer en laad je weer op voor een drukke periode. Je bijnieren kunnen op deze manier even ontspannen en minder cortisol aanmaken, cortisol is een hormoon dat bijdraagt aan overgewicht.

3. Relax

Op vakantie heb je tijd om je lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Door toe te geven aan de verlangens van je lichaam (meer slaap, meer eten, meer rust) geef je het de kans om te herstellen. Dat betekent niet dat je buitengewoon grote porties naar binnen moet spelen, maar wel dat je moet eten wanneer je echt honger hebt. Verstandig eten in de vakantie blijft wel aangeraden. Dus als je zin hebt om te zondigen, doe dat dan wel verstandig met gezonde producten waarbij bijvoorbeeld de suiker vervangen is. Denk aan light producten en dan met name die producten met gezonde suikervervangers.

4. Je bent niet op dieet

Streng diëten terwijl je op vakantie bent is geen goed idee. Wie zich niet aan strikte regels moet houden denkt vaak minder aan eten, waardoor het makkelijker is om snacks te beperken. Luister naar je lichaam: sport wanneer je daar behoefte aan hebt en zondig wanneer je er zin in hebt. Zondig gezond als het kan, levensmiddelen van Kellogs en Slimpie maken dat erg makkelijk voor je.

Bestel Slimpie online bij Albert Heijn

Comments are closed.