Acupunctuur, ook voor u!

Heeft u last van een ziekte of kwaal waar u maar niet vanaf komt? Kies eens voor acupunctuur, zoals bij Health & Healing!

Wat is acupunctuur

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. In Nederland vinden veel mensen het nog een eng of raar idee om door een onbekende naaldjes in hun lichaam te laten prikken. In andere landen is acupunctuur al meer ingeburgerd. Zo heeft in Frankrijk één op de vijf personen acupunctuur gebruikt en drie miljoen Amerikanen laten zich met acupunctuur behandelen. China is de koploper voor wat betreft het aantal gebruikers, maar dat is niet zo gek: acupunctuur is daar ruim 2000 jaar geleden ontstaan.

Kiezen voor een acupuncturist
Wanneer je behandeling met acupunctuur overweegt, is het raadzaam dit eerst met je eigen huisarts te overleggen. Stop nooit, maar dan ook écht nooit, zonder overleg met je arts met medicijnen of lopende behandelingen, omdat je besluit met acupunctuur te beginnen. Acupunctuur kan ook als aanvullende behandeling op medicijnen ingezet worden, maar dan wel in overleg met je huisarts. 
Zorg dat je een acupuncturist kiest die is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals de NVA -de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Dan weet je in ieder geval zeker dat hij of zij gekwalificeerd is en zich houdt aan hygiënische voorschriften zoals het gebruik van steriele wegwerpnaalden tijdens een behandeling.

Houd in je achterhoofd dat acupunctuur niet bij iedereen direct aanslaat. Wanneer jouw symptomen niet binnen een paar weken verminderen, is acupunctuur wellicht niet de juiste behandeling voor jou. 

Kies vandaag nog voor een goede acupunctuur! Kies voor acupunctuur Zutphen, Warnsveld of waar dan ook. Kies voor Health & Healing.

Comments are closed.