Aan wie je auto verkopen: vergelijkende test

Mijnheer Peeters staat op het punt om zijn voertuig, een Volkswagen Golf van 2007 te verkopen omdat hij een nieuwe Golf wilt aankopen. De auto is goed onderhouden, en afgezien van een beetje schrammetjes op de bumper is deze in perfecte staat.

In de garage waar mijnheer Peeters zijn nieuwe auto koopt, krijgt hij voor zijn huidige wagen nog 7000 euro. Op zich is dit niet mis, maar de garage deelt hem wel mee dat zij hem een aantal opties gratis kunnen geven als hij de auto particulier kan verkopen.

Waar verkopen mensen hun auto?

Daarom zet mijnheer Peeters zijn auto op een aantal zoekertjessites. Hij opteert hierbij voor gratis auto verkopen sites, maar ook op een betalende occasie verkopen site plaatst hij zijn advertentie. Alvorens hij foto’s neemt van zijn voertuig poetst hij de ganse zaterdagvoormiddag aan zijn auto, zodat hij er op de foto’s piekfijn uit ziet. In zijn advertentie vermeldt mijnheer Peeters dat de auto 10.000 euro moet kosten.

De gevaren van een auto verkopen via een zoekertje

Al na enkele minuten stromen er reacties binnen. De meest vreemde namen vragen of zij een proefrit met de auto kunnen maken en hoeveel de minimumprijs is. De ganse zaterdagmiddag en zondag is mijnheer Peeters bezig met het beantwoorden van mails, en nog ditzelfde weekend komen er al enkele geïnteresseerde auto opkopers kijken. Dat gaat vlotjes denkt hij. Maar de eventuele auto opkopers willen eerst eens met de auto rijden. Na de proefrit beweren zij (of ze doen alsof) dat de occasie niet zo vlotjes rijdt als zij verwacht hadden. En één van de personen die interesse had, hoorde een tik in de motor. Hij kent Golfjes als geen ander (waarom moest hij er dan een proefrit mee maken?) en beweert dat er redelijk binnenkort wel enkele vrij zware onkosten aan de motor zullen zijn. Maar goed, voor 7000 euro willen ze de auto wel overnemen. Tja, dat kreeg je van de garage ook. En nu moet je hem wel zelf nog laten keuren. Daarom ga je niet op het voorstel in. Na enkele dagen en tientallen proefritten verder is er uiteindelijk iemand die 8000 euro voor de auto wilt geven. Er moet dan wel mee naar de keuring gegaan worden en best ook eerst naar de garage. Kortom, de 8000 euro is er na aftrek van alle onkosten (keuring, garage, proefritten, tijd) nog eigenlijk 7500 euro waard. Maar… voor je nieuwe auto krijg je nu 1000 euro gratis opties. In die zin heb je je auto dus eigenlijk voor 8500 euro verkocht.

Wagen verkopen op een betrouwbare autoverkoop site

Mocht mijnheer Peeters meteen contact hebben opgenomen met “ikwilvanmijnautoaf.be”, dan zou zijn auto al binnen de 24 uren verkocht geweest zijn. Zelf zou hij niet moeten mailen, onderhandelen, discussies voeren, testritten maken en zo meer. Het enige wat hij had moeten doen, was om het bod van een geïnteresseerd auto opkoper goed- of afkeuren. En de kans dat het bod ook rond de 8000 euro had geschommeld, was vrij groot. Via die weg was mijnheer Peeters niet alleen verlost van al zijn werk, maar had hij omzeggens evenveel gekregen voor zijn auto en de opties ook van zijn garage kunnen bekomen.

Comments are closed.