Wat is reseller hosting?

Reseller hosting is geen normaal hosting pakket. Met dit hosting pakket heb je de mogelijkheid om een eigen hosting bedrijf op te zetten en daar geld mee te gaan verdienen. Er zijn veel beginnende hosting bedrijven die hier gebruik van maken. Dat komt doordat zij zelf de hardware niet meer hoeven aan te schaffen en het een goedkope oplossing is om het bedrijf van de grond te krijgen.

Hoe werkt reseller hosting?

Je huurt een reseller hosting pakket, deze kan je doorverkopen aan derden. Het beheren van het pakket is makkelijk. Er zit een eenvoudig controlepaneel bij die iedereen zal begrijpen (dus ook mensen die niet veel kennis over hosting hebben). Met dat controlepaneel kan je gebruikers aanmaken, de gebruikers beheren en suspenden, hosting pakketten aanmaken (restricties instellen zoals bandbreedte en schijfruimte). Als reseller mag je zelf bepalen welke prijzen je wilt hanteren. Het hosting bedrijf waar jij dit pakket afneemt zal de problemen voor jouw oplossen die er zich voor doen en de server onderhouden. De hosting bedrijven waar jij een reseller pakket kan afnemen komen beginnende hosting bedrijven tegemoet door dit pakket “white label” te verkopen. Dat houdt in dat de jouw klanten niet kunnen zien dat jij een reseller pakket gebruikt en kan jij jouw eigen bedrijfsnaam in de name server te zetten (bijvoorbeeld ns1.jouwbedrijf.nl).

De webhosting markt

Op het moment is er veel vraag naar webhosting. Dat komt doordat alle bedrijven tegenwoordig een eigen website hebben. Met een reseller hosting pakket kan je hier van profiteren door webhosting te verkopen aan deze bedrijven en personen. De winst marge is niet veel. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen weten dat jij webhosting verkoopt. Dit kan je doen door veel reclame te gaan maken. Het is dus belangrijk dat je genoeg geld investeert in het maken van reclame om er zo voor te zorgen dat jij steeds meer klanten binnen haalt. Hoe meer klanten jij hebt hoe maar je er op gaat verdienen.

Comments are closed.