Voordelen van Silent piano’s

Silent piano’s hebben verschillende voordelen waardoor ze populair zijn geworden onder verschillende pianisten. Zowel voor jongeren als ouderen is deze piano uitermate populair. Maar wat is nou eigenlijk een silent piano? In dit artikel wordt kort uitgelegd wat een silent piano is en wat nou eigenlijk de voordelen zijn van een dergelijke piano.

Wat is een silent piano?
Veel mensen weten dat het bespelen van een piano ergernissen kan oproepen. Een piano kan afhankelijk van het spel veel geluid veroorzaken. Voor mensen die hier geen belang bij hebben kan het geluid dan ook er vervelend tot zelfs storend zijn. Voor deze geluid overlast is er dus nu een oplossing namelijk de silent piano. Een silent yamaha piano is een piano die geluidstil bespeeld kan worden. De geluiden worden digitaal gemaakt waardoor ze ook te luisteren zijn via een koptelefoon. Op deze manier hoort alleen de pianist de klanken die een piano normaal zou maken. De pianist hoort dus de klanken zonder dat er andere mensen last van hebben. Dit kan verschillende ergernissen voorkomen.

Het grote voordeel
Voorheen moest er met omwonenden en misschien zelfs familieleden rekening mee worden gehouden wanneer je een piano wou bespelen. Het kan namelijk voor familieleden erg storend zijn om een piano te bespelen terwijl de rest van de familie eigenlijk wil slapen. Of wanneer je woont in een flat dat de bovenburen niet hoeven mee te genieten van het geluid dat deze piano veroorzaakt.

Hoe werkt het?
De silent piano werkt eigenlijk als volgt. De piano heeft twee verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het spelen met normaal geluid. In dit geval kan alsnog de omgeving genieten van de klanken van de piano. Als tweede heeft de silent piano de mogelijkheid om silent te gaan. In dit geval raken de toetsen niet meer de snaren en wordt er dus niet meteen geluid geproduceerd. In plaats hiervan neemt een sensor de toetsbewegingen waar en maakt hier dus een digitaal geluid van wat hoorbaar is via een koptelefoon.

Comments are closed.