Vervoeren Beukenhaag

Als je een beukenhaag in je tuin wilt en je deze zelf wilt gaan planten, is het verstandig om eerst wat informatie op te zoeken via Google of Youtube over beukenhagen alvorens je aan de slag met het beukenhaag planten. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat je beukenhaag niet goed aanslaat en mooi dicht groeit.

Wanneer kun je het best een beukenhaag planten?

Dit is één van de meest gestelde vraag wanneer we het over planten van beukenhagen hebben. Wanneer je het op een verkeerde periode plant heb je kans dat de beukenhaag niet lang mee gaat. Je kunt de beukenhaag het best in de najaar planten. Daarnaast heeft de beukenhaag tijd nodig om te wennen.

Een beukhaag kan heel gevoelig zijn tijdens het planten. Een beukenhaag wordt namelijk verplant met blote wortels. Hierdoor zal de plant bij het planten extra gevoelig zijn voor zon en wind. Bij het planten kan het gebeuren dat de haag in korte tijd uitgedroogd is. Wanneer je de beukenhaag gaat planten is het belangrijk dat het niet hard waait of dat het te zonnig is.

Het vervoeren van de beukenhaag

Wanneer je de beukenhaag gekocht hebt, zal je goed moeten nadenken over hoe je de beukenhaag gaat vervoeren. Het is belangrijk dat je de beukenhaag afgesloten vervoert naar de plek waar deze geplant wordt. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat de beuken niet aanslaan. Wanneer je de beukenhaag naar je tuin brengt, kun je deze het best op beschutte plek neerleggen, totdat je de beukenhaag daadwerkelijk gaat planten.

Comments are closed.