Van woning ontwerp tot bouw

Niets is leuker dan een geweldig idee te hebben voor een droomhuis en die dan ook werkelijk uitwerken. De meeste particulieren die zelfstandig een huis gaan bouwen doen dat omdat zij in een droomhuis willen wonen.  Vooral als men een creatief idee heeft die zij nergens anders kunnen vinden, is het zeer aantrekkelijk om zelf het huis te bouwen waar van gedroomd wordt.

Zelf je huis ontwerpen

Voordat je ook maar kan denken over het bouwen moet er eerst een ontwerp op tafel liggen. Als je zelf een goed idee hebt over hoe je wil dat het huis eruit komt te zien is het aan te raden om zelf eerst eens te spelen met een ontwerp software. Tegenwoordig zijn er online talloze software pakketten en online mogelijkheden waarmee je zonder veel moeite een ontwerp in elkaar kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Floorplanner waarmee je een plattegrond kan ontwerpen. Op de Techzine Forum staan er ook een aantal aanbevelingen over software die je kan gebruiken voor het ontwerpen van een huis.

Energie spaar woningen

Online kan je ook zoeken naar allerlei unieke zaken waarmee je het huis kan uitbreiden. Zo zijn er de energie spaar woningen die zo zijn opgebouwd dat je energie rekening een stuk lager wordt. Je kan zonnepanelen nemen en voor een uitstekende isolatie kiezen. Uiteraard kost dit allemaal geld, maar als je een energiezuinige woning hebt verdien je dat op termijn ook weer terug door de verlaagde maandelijkse kosten.

Maak gebruik van een bouwkosten calculator

Nog meer middelen online die je kan helpen met het initiatief om zelf een huis te bouwen is een bouwkosten calculator. Online zijn er een aantal bouwkostencalculator programma’s die je kan gebruiken. Dit is vooral handig om een idee in ruime zin te krijgen van de realisatiekosten van het te bouwen huis.

Met eigen tekeningen naar de architect

Voor het eerst een woning ontwerpen kan best lastig zijn en je eerste opzet zal ook verre van perfect zijn. De reden om al wel zelf iets te maken met software of door het uit te tekenen is om de architect te laten zien wat precies jouw smaak is en hoe je wil dat het huis er ongeveer uit gaat zien. Aan de hand van de tekeningen kan de architect het uiteindelijke woning ontwerpen en kan je over gaan naar de bouw van het ontwerp.

Comments are closed.