Uw auto verkopen en problemen met de keuring

Het zal u maar overkomen.Uw auto verkopen als particulier: U heeft massa’s belangstelling, maar geen auto opkoper.

En wil er iemand uw auto kopen? Dan komt die met een belachelijk bod aandraven. Maar al je inspanningen worden beloond, want eensklaps komt daar uit het niets een geïnteresseerde auto aankoper die een aanvaardbaar bedrag voor uw auto wilt geven. Victorie, victorie, roept u. Maar je moet natuurlijk wel eerst nog naar de keuring voor auto verkoop gaan.

Een eerlijke auto opkoper vinden

 En daar bots u op pretbedervers. Uw auto wordt niet goedgekeurd voor de autoverkoop. Wat nu gezongen? Ofwel herstel u de auto, draagt u alle kosten van de herstelling en gaat de wagen verkoop “gewoon” door. Ofwel kom je met de auto opkoper overeen dat elk een deel van de kosten van de herstelling voor zich neemt. Wat natuurlijk een gevolg zal hebben op de prijs die deze persoon zal willen betalen.

Redenen wwaarom de auto verkoop niet lukt

De top drie van redenen waarom een auto niet goedgekeurd wordt voor verkoop zijn: een ophanging die onvoldoende is, slecht afgestelde lichten of zelfs lichten die helemaal niet werken en problemen met de remmen. Ze doen het om ons te treiteren, is maar al te vaak de commentaar die gegeven wordt. Toch mag men niet lichtjes over deze top drie gaan. Stuk voor stuk hebben deze zaken te maken met de veiligheid. Een slechte ophanging zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij regenweer de remafstand aan 50 kilometer per uur 6 meter langer wordt. Slecht afgestelde lichten zorgen voor verblinding van de tegenliggers en over de gevolgen die slecht werkende remmen hebben, hoeft geen uitleg te worden gegeven. Dit soort problemen kunnen in veel gevallen de wagen verkoop belemmeren omdat de auto dagwaarde daardoor erg zakt.

Uw auto verkoepn terwijl deze beschadigt is

Met uitzondering van slecht afgestelde lichten, zijn de gebreken vrij prijzig. Dit kan dus op de verkoopprijs van de auto een ferme domper zetten. Om perikelen omtrent de keuring te vermijden, doe je er goed aan om je auto aan te bieden op “ikwilvanmijnautoaf.be”.  Hier wordt van u maar één ding verwacht: biedt uw auto aan met een zo correct mogelijke omschrijving en enkele foto’s. Op basis daarvan gaan professionele onderhandelaars geïnteresseerde auto opkopers contacteren. Zij beschikken hiervoor over een databank van duizenden handelaars waarvan men weet dat zij betrouwbaar zijn en interesse hebben in uw auto. De kans dat je binnen de 24 uren een aanvaardbaar bod krijgt voor je auto, is heel groot. Dit alles kost niets voor u als particulier en u hoeft zelf helemaal niets te ondernemen om je auto te verkopen.

Comments are closed.