Uw auto op de winter voorbereiden

Veel mensen kleden zich lekker warm en comfortabel aan in de donkere wintermaanden voordat zij de weg opgaan.Maar hoe zit het met uw auto? Heeft die zijn winterbeurt al gehad? Heeft uw auto s’morgenvroeg voordat u op weg naar uw werk gaat wel zin om te starten na een goede nachtvorst? 

 

Door kleine en simpele maar vooral goedkope stappen kan er echter al veel winter leed voorkomen worden zodat uw trouwe oldtimer of luxe middenklasser wintergereed is.

 

Uw auto onderhouden tijdens de winterkou

Het standaard onderhoud door de garage is uiteraard van essentieel belang,zoals de antivries in het koelsysteem en de banden die acceptabel presteren in ijzige omstandigheden.En even belangrijk natuurlijk de accu’s, die wat meer geneigd zijn met pensioen te gaan in de winterkou.

Voor de veiligheid is het ook van belang zicht te hebben,waarbij goede schone ruiten effectief condens vormen tegengaan aan de binnenkant en goed functionerende ruitenwissers willen ook wel meehelpen om het zicht tijdens een sneeuwbui te verbeteren.

 

Een veilige auto kopen

De meeste ongelukken vinden in de winter plaats door de gladde wegen en onvoldoende zicht door condens op de ramen. Om veilig te reizen moet er zeker van zijn dat uw auto verder geen problemen vertoont, deze kunnen uitlopen tot een fataal ongeluk op de snelweg. Mocht u aan uw occasion auto twijfelen, is het misschien de tijd om een nieuwe auto te kopen op de nieuwe auto kopen site 1DayCar.com, dan kunt u overgaan op een betrouwbare, gekeurde auto voorzien van airbags en extra veiligheid maatregelen. U kunt meteen van uw occasion af op de occasion verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, het aanmelden is kosteloos en u ontvangt binnen 48 uur al een bod op uw afgetakelde auto. Veiligheid komt op de eerste plek, vergeet dat niet als u op de gladde weg rijdt.

Wat u kunt doen om probleemloos door de winter te reizen

Het is ook belangrijk om de auto elke week even onder de hogedrukspuit schoon te spuiten van het gestrooide zout dat zich heeft verzameld onder het koetswerk  om te voorkomen dat er corrosie door het zout ontstaat.Tegen vastvriezende sloten kunt u een beetje slot-ontdooier in de sloten van deuren en kofferdeksel sproeien voordat ze vastvriezen, dit kan ook door wat slot-oontdooier op de sleutel te smeren en in het slot te steken zodat de ontdooier diep in het slot doordringt,wel even de sleutel reinigen voordat u hem weer in uw zak steekt. Vergeet ook de portierrubbers niet schoon te maken en soepel te maken zodat uw portieren niet vastgevroren zijn na een heftige avond shoppen en u met volle tassen in uw hand het portier wil openen.

 

 

Comments are closed.