Tips voorbereiden theorie-examen rijbewijs

Veel mensen kijken vol verlangen uit naar het moment dat ze eindelijk hun rijbewijs op zak hebben. Maar voordat het eenmaal zo ver is, moet er het een en ander gebeuren. Naast goede praktijklessen bij een gerenommeerde rijschool, moet u zich ook voorbereiden op het theorie-examen. Veel mensen zien daar tegenop. We helpen u hier met tips om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie-examen.

Onderschat het theorie-examen niet

Veel beginnende autorijders onderschatten het theorie-examen. Ze denken dat ze alle regels wel kennen, maar komen zichzelf vervolgens tegen bij het afleggen van het theorie-examen. Minder dan de helft van de examenkandidaten slaagt meteen de eerste keer voor het examen. In 2010 was het slagingspercentage van het theorie-examen slechts 46%. Het onderschatten van de moeilijkheidsgraad en een slechte voorbereiding zijn de belangrijkste redenen waarom kandidaten niet meteen de eerste keer slagen.

Goede voorbereiding is belangrijk

Laat u echter niet ontmoedigen door deze cijfers. Wie zich gewoon goed voorbereidt op het theorie-examen en voldoende studeert, heeft een grote kans om meteen het theorie-examen te halen. Maar waaruit bestaat een goede voorbereiding? Welke methode het meest geschikt is, kan per persoon verschillen. Bent u gedisciplineerd, dan kunt u een theorieboek aanschaffen en zelf thuis aan de slag gaan. U kunt er ook voor kiezen om een interactieve thuiscursus te volgen. Dit is vaak een prettigere leermethode, omdat er gebruik wordt gemaakt van 3D-animaties en filmpjes, die de lesstof toegankelijker maken. Hebt u liever persoonlijke begeleiding, volg dan de klassikale theorielessen bij uw plaatselijke rijschool.

Oefenexamens doen

Een goede tip waar al veel theorie-examen kandidaten baat bij hadden is het doen van oefenexamens. Hiermee kunt u niet alleen testen of u de theorie goed beheerst, maar het is ook een goede manier om alvast kennis te maken met de manier waarop het CBR de vragen stelt. Er bestaan diverse CD-roms met oefenexamens en ook online zijn er gratis theorie-examens te vinden.

Comments are closed.