The fast and the furious

The fast and the furious is een serie films zeer populair bij de mannen. Snelle auto’s, stoere motor’s, racen en prachtige dames, dus de ideale droomwereld voor de standaard man.

Het zijn niet alleen de aantrekkelijke dames die deze film een best seller maken, maar natuurlijk ook de geweldige auto’s.

Politie raadt de film af

In het weekend dat de film in de bioscoop uit kwam werd er extra gepatrouilleerd door de politie omdat ze bang waren dat fans racen uit de film zouden gaan nadoen op straat. Het is al te vaak bewezen dat hardcore fans zich behoorlijk onverantwoord kunnen gedragen. Er zijn zelfs zelfmoorden gepleegd over films die niet zijn geeindigt zoals de fans dat hadden voorgesteld, of mensen die denken dat ze zich als de hoofdspeler kunnen gedragen. Je zou maar naar een James Bond film zijn gegaan en vervolgens met 200 km/uur over de weg gaan rijden tegen het verkeer in. Dat zal geheid niet goed aflopen. Ook al klinkt dit misschien overdreven, het gebeurt echt. Vandaar ook de extra politie patrouilles. Gelukkig bleek het toch loos alarm te zijn en is het weekend rustig verlopen zonder problemen.

Oude auto verkopen om nieuwe auto te pimpen

Het is aan de andere kant wel zo dat dit soort films het “pimpen” van een auto in kaart brengen. In de film wordt gesuggereerd dat je auto pimpen vrij simpel is, ook al komt het met een kostenplaatje. Het simpele idee om zo’n stoere auto te kunnen besturen, of sterker nog om er een zelf te bezitten laat de hard van vele mannen harder kloppen. Auto’s tunen is een ware hype geworden de laatste jaren, mensen gaan sneller hun oude auto verkopen om een stoere golf aan te schaffen die ze vervolgens helemaal gaan oppimpen zoals in The fast and the furious.

Auto pimpen is toegangkelijk voor iedereen

Tegenwoordig kan men al een sport uitlaat bij de auto materialen zaak om te hoek kopen. mocht iets niet ter plekke op voorraad zijn hebben ze de mogelijkheid om het te bestellen, dit maakt de drempel een heel stuk lager voor amateur auto tuners. Je ziet het steeds om je heen dat mensen de oude MPV verkopen om een stoere auto te kunnen pimpen. Er worden ook regelmatig amateur races gehouden op industrie terreinen overal in Nederland. Alleen in plaats van Lancer evolution’s en BMW’s zie je in Nederland gepimpte polo’s en kleine auto’s. Niet echt hetzelfde beeld als in the fast and the furious, dat is simpelweg onbetaalbaar voor de standaard auto liefhebber.

Ge-“tuned” auto verkopen

Tunen brengt wel wat nadelen met zich mee. Ten eerste is een ge-“tuned” auto is veel minder waard als een originele omdat meeste auto inkopers er erg moeilijk vanaf komen. Ten tweede kan tunen de auto nogal beschadigen als het niet door een professioneel wordt gedaan. Wilt u uw ge-“tuned” auto verkopen? Dan kunt het beste marktplaats vergeten, daar zal u er moeilijk vanaf komen. U kunt zich beter gratis aanmelden op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, eenmaal aangemeld ontvangt u binnen 48 uur een bod van een geinteresseerde auto inkoper.

 

Comments are closed.