Rommeling bij Apple

Na het lanceren van iPhone 5 bij Apple is de rust bij de Amerikaanse fabrikant niet weder gekeerd. Media speculeren zich er lustig op los wat er allemaal bij Apple gebeurd. De eerste ‘verontruste’ berichten die over Apple te wereld zijn gebracht gaan over een mogelijke budget iPhone. Het andere bericht gaat over mogelijk tegenvallende verkoop cijfers van de iPhone 5, het onlangs door Apple op de markt gebrachte top toestel.

Geruchten

Een feit is dat Apple minder populair wordt, vooral bij jongeren. Ook een feit is dat er minder iPhone onderdelen, zoals iPhone hoesjes, opladers en andere accessoires, besteld worden. Meerdere betrouwbare bronnen, zoals The Wall Street Journal en Nikkei, bevestigen de afname van het aantal bestelde onderdelen door Apple. Volgens de kranten wijst dit op een behoorlijke afgenomen vraag naar het laatste pronkstukje van het miljarden bedrijf.
Volgens anderen is er een andere verklaring waarom Apple het aantal onderdelen voor de iPhone 5 vermindert. Zij denken dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een nieuw product. Dit product zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de iPhone 5 minder populair wordt. Deze nieuwe ontwikkeling zal de budget iPhone worden, mogen we de geruchten geloven.

Budget iPhone

De goedkopere iPhone zal gemaakt worden van goedkopere materialen. Het omhulsel van de telefoon zal van plastic worden. Dit onderdeel zal doorschijnend zijn. De budget telefoon zal zeker afwijken van het doorsnee uiterlijk van de iPhone. Critici verafschuwen het en noemen het ‘zó niet Apple’. Tegenargumenten worden gegeven door middel van de onlangs verschenen iPad Mini. De iPad Mini is de goedkopere vorm van de normale iPad. Het blijkt dus dat Apple er niet voor schroomt goedkopere versies van haar producten te ontwikkelen.

Comments are closed.