Roestvast staal productie

In het eerste kwartaal werd een stijging waargenomen in de wereldwijde productie van roestvast staal. Over de gehele wereld liepen de productievolumes terug, behalve in China, dat als enige voor de groei heeft gezorgd. Het International Stainless Steel Forum (ISSF) publiceerde onlangs cijfers over de wereldwijde roestvast staal productie waaruit dit bleek. De stijging in de productie is dus geheel toe te schrijven aan de Chinese markt.

Stijging van 6%

De brancheorganisatie geeft aan dat in de maanden januari, februari en maart in totaal haast 9,4 miljoen ton roestvast staal werd geproduceerd (waarvan onder andere rvs buis et cetera gemaakt kan worden). Vorig jaar, in januari, februari en maart van 2012, werd zes procent minder roestvast staal geproduceerd. De stijging binnen een jaar tijd is dus aanzienlijk te noemen. In heel 2012 produceerde China in totaal iets meer dan 16 miljoen ton staal.

Veranderingen per gebied

Zoals aangegeven was China het enige gebied waar meer roestvast staal werd geproduceerd. In alle overige gebieden was een daling waar te nemen. In West-Europa en in Afrika was er sprake van een daling van 2,8%. In Centraal-Europa en Oost-Europa lag deze daling zelfs op 3%. In Zuid-Amerika daalde de productie van roestvast staal ook, maar met slechts 1,1%. Wordt gekeken naar de regio Azië (zonder China) dan is een daling van 3,6% van toepassing. Omdat in China de productie verbeterde met 18,3% werden deze dalingen ruimschoots gecompenseerd en kan op globaal niveau worden gesproken van een stijging.

Comments are closed.