Recyclen van een auto

Je zult het waarschijnlijk niet denken, maar bijna 90 procent van de auto wordt gerecycled. Dit wil dus zeggen dat de onderdelen worden hergebruikt. Het gaat hierbij om vrijwel alle onderdelen. Het metaal, ijzer, motor, maar ook de autoradio of de stoelen. Het recyclen van een auto wordt gedaan door een sloopbedrijf. In het verleden waren er tientallen tot misschien wel enkele honderden sloopbedrijven in Nederland, maar door de strengere wetgeving is dit aantal flink gereduceerd.

Onderdelen van een auto verkopen
Wat aan is te raden is, als je een beetje handig bent, zelf de onderdelen los te verkopen. Op deze manier krijg je gegarandeerd de hoogste prijs voor je sloopauto. Wat overblijft kun je altijd nog naar de sloop brengen. De onderdelen die je uit de auto kunt halen en welke bruikbaar zijn, kun je aanbieden bij de autogarages, bij andere handige sleutelaars of op het internet. Op het internet wemelt het van de mogelijkheden wat het aanbieden van dit soort onderdelen betreft.

Als je niet zo handig bent is het beter om dit niet zelf te doen. Als je op zoek bent naar een sloopbedrijf dan zul je er tegenwoordig snel één vinden. Op het internet zijn er namelijk genoeg te vinden. Je kunt ze soms zelfs tegen elkaar laten opbieden. Er zijn websites waar jij je auto als het ware kan aanbieden en waar sloperijen op kunnen reageren. Dit reageren kun je vergelijken met het systeem op Marktplaats of soortgelijke websites.

Comments are closed.