Politie waarschuwt voor inbraken tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen, kerst en oud & nieuw, wordt extra veel ingebroken. In sommige wijken zelfs wel veertig procent meer dan in de week voor de feestdagen. Ook in Rotterdam ligt dit percentage opvallend hoog. Het is lang donker en op deze dagen zijn veel mensen langere tijd niet thuis, waardoor inbrekers vaak ongestoord hun gang kunnen gaan. Thuiskomen na een inbraak is alles behalve feestelijk. Daarom waarschuwt de politie voor extra waakzaamheid. Laat ook eens een slotenmaker in Rotterdam uw woning inspecteren en voorzien van de juiste veiligheid. Met name sloten die voorzien zijn van een politiekeurmerk zijn voor inbrekers een grote last!

Preventie

,,Wist u dat één van de beste preventietips erg goed past in de sfeer van deze dagen? Let goed op elkaar. Vertel het goede buren of bekenden als u weg bent, zodat zij een extra oogje in het zeil kunnen houden. Dat kunt u ook voor hen doen. Ziet u iemand in de straat die er wellicht niet thuishoort en slechte bedoelingen heeft? Spreek diegene eens aan of bel 1-1-2. Inbrekers verleggen vaak hun werkgebied als zij een oplettende buur tegenkomen”, meldt de politie in een persbericht.

Tips

Maar mensen kunnen nog meer doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van inbraak tijdens deze periode. Laat een bewoonde indruk achter. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschakelaars om de lampen aan en uit te laten gaan. Doe deuren en ramen goed op slot en laat de sleutels niet in het slot zitten. Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze op, bijvoorbeeld in een kluis. Zet de verpakking van grote kerstcadeaus niet aan de straat. Meld niet op de voicemail of via sociale media dat u niet thuis bent. Meer informatie is te vinden op www.politie.nl

De politie surveilleert en controleert extra rond de feestdagen. Bekende inbrekers worden merkbaar extra in de gaten gehouden om te voorkomen dat zij toeslaan. Via Burgernet vraagt de politie deelnemers in hun wijk extra alert te zijn.

Comments are closed.