Oud goud liever naar de goudsmederij

Mede dankzij de crisis laten steeds meer mensen hun gouden sieraden omsmelten of willen deze verkopen, de goudsmederij is veel gebaat bij dit fenomeen. Het is een manier om een bedrag op te halen als men weinig te besteden heeft. Helaas gebeurt dit voornamelijk bij branchevreemde partijen zodat er geen eerlijke prijs geboden wordt. De goudsmid kan veel met oud goed en biedt daarnaast een prijs die bij de aangeboden kwaliteit past.

De waarde van goud voor de goudsmederij
Goud is momenteel veel waard in geld. Veel mensen kiezen ervoor om het te verkopen. De goudsmid heeft vele toepassingen voor oude sieraden en biedt daarom een redelijker bedrag dan andere organisaties. De goudsmederij kan oude sieraden omsmelten om een fraai nieuw sierraad te maken. Juwelen hebben veel waarde voor mensen en worden van generatie op generatie overgedragen omdat het een duurzaam product is. Daarbij is het mogelijk sieraden te laten vermaken door de goudsmederij om zo de erfstukken te kunnen dragen.

Branchevereniging goudsmeden is voor hergebruik
Duurzaamheid is een trend op dit moment en de goudsmederij speelt hier op in door sieraden te maken uit oude sieraden. Het goud blijft immers dezelfde waarde houden of stijgt hierin. Een goudsmid wordt uitgedaagd om creatief met het materiaal om te gaan. Dit kan resulteren in een prachtig eindproduct.

Comments are closed.