Onderzoek C-date: feestdagen populaire tijd voor online dating

De feestdagen in december komen er weer aan. Dat betekent veel vrije tijd, gezelligheid en plezier. Het is echter ook een populaire tijd voor online daten, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van C-date, een van de grootste casual dating-sites ter wereld. Een op de vier Nederlandse vrouwen (25,5 procent) wil alleen een casual date als cadeau onder de kerstboom.

Opvallend is vooral dat er veel vrouwen op zoek zijn naar iemand om hen in de koude decembermaand warm te houden. Zo geeft 59,6 procent van de vrouwen aan een of meerdere casual dates te willen tijdens de feestdagen. Dankzij de vele vrije tijd is er voor hen bovendien meer tijd om online dates daadwerkelijk op te volgen. Volgens C-date neemt het aantal vrouwelijke aanmeldingen op de website rond deze tijd toe met gemiddeld zestien procent. Ook onder geregistreerde leden is meer activiteit te zien; zowel onder vrouwen als mannen. Wel moet gezegd worden dat 40,8 procent van de respondenten de decembermaand niet ziet als een moment voor casual dating, maar meer als een tijd om met familie en religie bezig te zijn.

“We kijken er niet van op dat vrouwen tijdens de feestdagen extra warm lopen voor casual dating. We zien al jaren een toename in het aantal aanmeldingen en de websiteactiviteit in de weken voorafgaand aan Kerstmis en oud en nieuw. Dankzij C-date kiezen vrouwen deze kerst pas echt hun eigen cadeautje”, zegt Annemieke Van Baal, woordvoerder van C-date. “Steeds meer avontuurlijke vrouwen – en mannen – gaan voor casual dating. Dat betekent veel nieuwe mensen ontmoeten op diverse dates en met enkele van hen het bed induiken. Het is avontuurlijk, spannend en doorbreekt de dagelijkse routine. Sommigen vullen hiermee de tijd tussen relaties op, anderen zien het als een ware levensstijl. Hoe dan ook, casual dating zorgt ervoor dat je het maximale uit je leven haalt, je jouw seksualiteit verder ontdekt en je veel nieuwe mensen leert kennen.”

De resultaten zijn gebaseerd op een online poll op de website van C-date. Hier vulden 28.914 respondenten in Europa en Brazilië in hoe zij denken over casual dating rond de feestdagen. In Nederland deden 1.012 mensen mee aan het onderzoek, dat plaatsvond tussen 15 oktober en 16 november 2012. Meer informatie over casual dating is te vinden op www.c-date.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.