Nieuwe computer kopen? Hier krijgt u nog enkele tips.

In dit artikel beschrijf ik hoe u dient te zoeken voor een computer die aangepast is aan uw wensen voor wanneer u denkt: “Ik wil een nieuwe computer kopen”.

Verschillende types computers

Waar te starten?

Eerst en vooral is het belangrijk voor uzelf eens een lijstje te maken met de puntjes waarvoor je uw computer allemaal gebruikt. Enkele vragen kunnen bijvoorbeeld zijn:

–          Zal ik veel video’s en foto’s bewerken?
–          Zal ik mijn computer graag overal mee naartoe kunnen nemen?
–          Zal ik veel games spelen of zal ik er voornamelijk gewoon mee op internet surfen?
–          Heb ik veel opslagruimte nodig op mijn harde schijf?
–          Zal ik veel verschillende programma’s moeten installeren?
–          Zal ik veel video’s of films bekijken op mijn nieuwe computer?
–          …

Het effectief uitschrijven waarvoor u uw computer zal gebruiken zal u helpen in grote lijnen te bepalen hoe uw nieuwe computer er zal uit zien, en misschien nog meer belangrijk: in welke prijsklasse hij zal vallen.

Wat is de juiste computer voor mij?

Nu dat u uw lijstje met wensen hebt opgesteld is het tijd om te beslissen welke vormfactor uw nieuwe computer dient te hebben, hierbij komen volgende tips aan bod:

–          Als u zeer sporadisch eens kijkt naar uw e-mails, even op internet wil surfen en af en toe eens een Youtube filmpje wenst te bekijken dient u best op zoek te gaan naar iets als een Tablet. Het is licht, draagbaar, functioneel en gebruiksvriendelijk.
–          Als u op zoek bent naar een draagbaar toestel, lange batterijlevensduur, een volledig besturingssysteem dient u best uit te kijken naar een netbook type computer.
–          Als u wat meer intensief werk zal verrichten maar toch nog mobiel wenst te zijn, dan is een laptop waarschijnlijk het meest geschikt voor u.
–          Als u voornamelijk wenst te werken op een groot scherm, meerdere drives en voornamelijk een grote uitbreidbaarheid, dient u best uit te kijken naar een desktop computer.

Deze korte beschrijving geeft weer waar u dient op te letten van het prille begin wanneer u beslist een nieuwe computer te kopen. Dit bevat voornamelijk enkele vragen die dienen beantwoordt te zijn vooraleer u overgaat tot de effectieve aankoop van een nieuwe computer of tablet.

Comments are closed.