Mijn huisdier heeft vlooien! Wat nu?

Elke diereigenaar hoopt er niet op, maar soms gebeurt het toch wel eens. Vlooien! Ik ben een trotse eigenaar van een prachtige hond. Het is voor zowel je hond als de eigenaar een vervelende uitbraak.

Ik ben op het internet gaan kijken naar de oorzaken van vlooien en de beste behandelmethoden.

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn kleine insecten die zich in leven houden door middel van bloed. Vlooien leggen eitjes en verspreiden zich snel. De vlooien zorgen voor irritatie bij je hond. Dit kan in de vorm van krabben of overdreven bijten. De hond doet dit door de irritatie en uitslag die is ontstaan door de eitjes of door het vuil waar de vlooien voor zorgen. Om te herkennen of uw hond ook vlooien heeft, kun je goed kijken naar de conditie van de vacht maar ook in de mand van een hond zijn goede aspecten om naar te kijken.

Hoe kun je vlooien behandelen?

Ik stond voor de keuze om naar de dierenarts te gaan of zelf me hond te gaan behandelen.
Op het internet kwam ik genoeg informatie tegen over de behandeling van vlooien.
Een veel voorkomend product was Advantage Hond. Dit is een bestrijdingsmiddel in de vorm van een pipet. Ik had de variant Advantage 40 hond besteld en mijn hond mee behandeld. Dit product is toepasbaar ter preventie maar ook bij behandeling van vlooien of luizen.

In het pakket van Advantage 40 hond zaten een aantal pipetten. De pipet dien je toe in de nek van de hond. Het is makkelijk toe te dienen. Het middel werkte voor mijn hond uitstekend en de vlooien verdwenen snel! Een aanrader voor iedereen die te kampen heeft met een huisdier met vlooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *