Mediator inzetten als je het jezelf niet meer lukt bij conflict

Op veel gebieden in ons leven kunnen conflicten ontstaan. Op ons werk, met onze buren of met een partner. Overal waar sociale interactie is kan het gevaar van conflict loeren. Soms stap je naar een advocaat. Bijvoorbeeld wanneer je het als consument oneens bent met een beslissing van een bedrijf, of wanneer je niet akkoord kan gaan met een beslissing van een overheidsinstelling. Dan gaat het vooral over specifiek inhoudelijke zaken. Maar wat als het gaat om intermenselijke relaties? Je krijgt het bijvoorbeeld maar niet voor elkaar dat je manager je begrijpt of je bent helemaal klaar met de lijmpogingen in je huwelijk en overweegt een scheiding te gaan aanvragen. Allemaal situaties waarin het verstandig en makkelijk is om een mediator in te schakelen.

Wat doet een mediator?

Een mediator is niets anders dan een bemiddelaar. Het meest bekend is hij/zij van de rol bij echtscheidingen. Maar ze doen dus veel meer. Wat er ook aan de hand is en wat er ook speelt, ze zullen nooit partij kiezen en dat is fijn om vooraf te weten. Je moet zo iemand namelijk wel kunnen vertrouwen. Het enige – en dat is best veel –  wat ze doen is proberen de partijen eerlijk en gelijkwaardig bij te staan om tot een zo redelijk mogelijke oplossing van het probleem te komen. Daarbij hebben ze niet alleen het belang van de strijdende partijen in het vizier maar ook de belangen van mensen of organisaties daaromheen. Denk bij een echtscheiding maar eens aan de minderjarige kinderen. Of bij een arbeidsconflict aan de regels van de organisatie of de belangen van het bedrijf. Er komt veel bij kijken maar gelukkig zijn er mensen die daarin professioneel kunnen helpen.

Weg met dat conflict!

Bevind je je momenteel in een conflict, van welke aard dan ook, en zie je geen uitweg meer of word het je gewoon teveel om nog langer in je eentje te strijden, steek dan eens je licht op bij mediator Hoogeveen. Jarenlange ervaring staat garant voor een effectieve en professionele begeleiding. Vraag gerust naar de voorwaarden of leg je oor te luister om uit te vinden of mediator Hoogeveen iets voor jou is. Succes!

mediator

Comments are closed.