Massage cursus volgen? Kies uit vele mogelijkheden

Een massage cursus of opleiding is tegenwoordig meer dan het leren van een klassieke massage. Bij een klassieke massage leer je de spieren te kneden. Dit is een effectieve manier om spierpijn te leren verhelpen en deze massage kun je inzetten voor zowel ontspanning als activering. Deze soort massage is de meest bekende, maar de laatste jaren zijn er vele soorten bijgekomen.

Van Thaise yoga massage tot stoelmassage

Heb jij de klassieke massage inmiddels helemaal onder de knie en ben je toe aan iets nieuws? Volg dan eens een massage cursus voor een Thaise yoga massage. Dit is een interactieve massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strekoefeningen. Daarnaast leer je zachte druk uitoefenen op de energiebanen in het menselijk lichaam. Een Thaise yoga massage is erg goed voor het losmaken van vastzittende gewrichten, het vergroten van je flexibiliteit, het verlichten van spierspanningen, het stimuleren van interne organen en het in balans brengen van je energiesysteem.

En heb je wel eens van een stoelmassage gehoord? Ook hier kun je een cursus voor volgen. Met een stoelmassage bevorder je de lichamelijke conditie door middel van een drukpuntmassage. Hiermee voorkom je werk gerelateerde ziekten, zoals RSI of symptomen van stress.

Verschil opleiding en cursus

Wil jij massages leren geven? Dan kun je ervoor kiezen een massage cursus of massage opleiding te volgen. Met een massage cursus leer je vaak één soort massage in een aantal dagen. Kies je voor een opleiding, dan leer je meerdere massages en word je breder getraind. Je wordt opgeleid tot erkend en professioneel masseur. Je leert niet alleen specifieke massages te geven, maar je verdiept je ook in de achtergronden, waardoor je veelzijdig inzetbaar bent. Voordat je een cursus of opleiding gaat volgen, is het verstandig goed na te denken wat je hiermee wilt doen. Wil je het privé toepassen? Dan is een cursus vaak voldoende. Voor professionele toepassing is een opleiding een must.

Comments are closed.