Mag er wat humor zijn bij het verkopen van een auto?

Als particulier een auto verkopen is meestal niet de periode waarin men de grappigste dingen beleeft. Voor de meeste mensen is dit een ongewone activiteit waar nogal wat stress mee gepaard gaat. Het begint allemaal al bij het plaatsen van de advertentie. In deze advertentie staan soms zaken die men op een foute (grappige) manier kan interpreteren.

 

Bijvoorbeeld de vermelding “weg wegens dubbel gebruik”. Houdt dat misschien in dat de eigenaar een tweede auto nodig had aangezien de auto die hij verkoopt altijd in panne stond?

 

Een wagen verkoop geintjes kan verkeerd vallen

 

De vermelding “lage kilometerstand” kan geïnterpreteerd worden als het was niet te doen om veel met die auto te rijden aangezien die liters brandstof slikte.

“Prijs niet bespreekbaar” kan men zien als ik heb al zoveel onkosten aan die auto gehad dat ik die echt niet goedkoper van de hand kan doen.

Of wat dacht je van “wegens gezondheidsredenen”? Het zal toch niet zo zijn dat de eigenaar zich zodanig druk heeft gemaakt om het 2de hands wagen dat hij er ziek van geworden is zeker?

“In de staat waarin het voertuig zich bevindt” mag je gegarandeerd interpreteren als: kom nadien niet klagen of zagen dat je rommel hebt aangekocht.

Soms vermeldt men ook “weg wegens firmawagen”. Zou het in die omstandigheden misschien zijn dat de eigenaar omwille van de vele onkosten aan zijn auto een andere job moest zoeken en dat hij koos voor een job waarin hij van zijn ellendige auto verlost geraakte?

Mensen vermelden soms “met pijn in het hart doe ik hem weg”. Hopelijk is die pijn in het hart niet letterlijk te nemen, en is het niet zo dat men pijn heeft omwille van de vele zorgen die de auto met zich mee bracht.

Als iemand schrijft “over de prijs kan onderhandeld worden”, dan zegt die eigenlijk even veel als: indien je mij de prijs betaalt die ik vraag, geef je veel te veel voor die auto”.

 

Je auto verkopen zonder moeilijk te doen

 

U ziet, wat u in een advertentie zet zou wel eens, al is het om te lachen, fout kunnen overkomen bij een eventuele auto opkoper. Problemen met advertenties, foute interpretaties of lastige onderhandelingen heb je niet als je je auto gaat verkopen via de wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier kan je gratis je auto aanbieden en er wordt voor jou gezocht naar een geïnteresseerde auto aankoper. Professionele onderhandelaars beschikken hiervoor over een databank van duizenden handelaars die op zoek zijn naar een auto zoals die van u. Het gevolg is dan ook dat u binnen de 48 uren meestal een realistisch bod krijgt waarover u zelf mag oordelen of het al dan niet aanvaardbaar is.

 

Comments are closed.