Lasergame het spel

Vorige week heb ik gelasergamed in Breda bij Gotcha  Outdoor Lasergames. Dit vond ik echt een ontzettend leuk spel om te spelen. We zijn met alle collega’s geweest en we hebben elkaar echt leren kennen. Je moet namelijk heel veel samenwerken bij dit spel om de tegenstander te kunnen verslaan. Het was ook super geinig om te zien dat iedereen totaal anders meedeed aan het spel. Zo werd de een super fanatiek, de ander was een geboren leider en weer een ander was goed in het verstoppen. Dit is super leuk om te zien omdat je het van sommige totaal niet zou verwachten.

Het spel

Het spel lasergame is ontzettend spannend en uitdagend. Op het moment dat je het speelveld betreedt voel je de spanning en weet je dat anderen op zoek naar jou zijn om jou uit te schakelen. Wat ook erg leuk is, is outdoor lasergamen. Dit is mogelijk bij Gotcha en dit is dan ook wat we afgelopen week hebben gespeeld. Het spel wordt in een bosgebied met voldoende variatie zodat je je nog goed kan verstoppen. Er zijn verschillende soorten spellen te spelen:

Sniper
Bij dit spel worden er teams gemaakt van twee personen. Het team dat als laatste met beide teamleden in leven overblijft is het winnende team. Hier hebben wij toen niet voor gekozen, omdat we met 45 man gingen lasergamen. Dan zou dit spel al snel te lang gaan duren

Death Match
Dit spel hebben we wel gespeeld en dit was ontzettend leuk om te doen. Bij de Death Match worden er twee teams gemaakt waarbij het team dat na de verstreken tijd de meeste tegenstanders heeft uitgeschakeld wint. Hierbij is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en communiceren. Je moet elkaar kunnen beschermen en tips geven. Bij dit spel is het dan ook heel belangrijk om van te voren een goede tactiek te verzinnen.

Search and Destroy the Captain
Deze variant van het spel lasergame hebben we ook gespeeld. Bij deze variant wordt er een captain aangesteld bij ieder team. Deze captain wordt herkenbaar gemaakt en het team dat als eerste de captain van de tegenstander heeft uitgeschakeld is de winnaar.

Comments are closed.