Kinderboekenweek 2014

De Kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar! Het thema van de Kinderboekenweek is dan ook feest! Daarom verschijnen er begin augustus weer diverse kinderboekenweekseries waarin het thema feest centraal staat.

Kinder- en jeugdboekenseries voor verschillende leeftijdscategorieën
Ter gelegenheid van de 60e Kinderboekenweek worden er leuke en informatieve series uitgegeven. Voor de jongste lezertjes is er de serie ‘Wereld vol feesten’. In deze serie kunnen kinderen kennis maken met verschillende feestdagen uit diverse culturen. Tijdens de Kinderboekenweek worden ook andere informatieve jeugdboeken met dit thema uitgegeven. Voor de lezers vanaf 10 jaar verschijnt de serie ‘Feesten en tradities’. In deze serie wordt dieper ingegaan op diverse leefwijzen, tradities en feesten die gevierd worden in verschillende culturen. In alle informatieve series wordt veel aandacht besteed aan de betekenis van feesten in verschillede culturen. Veel van deze informatieve jeugdboeken kunnen uitstekend dienen als aanvullend lesmateriaal tijdens cultuurlessen en gaan een mooie aanvulling worden voor de schoolbieb.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn in boekwinkels, in bibliotheken en op scholen verschillende speciale uitgaven verkrijgbaar met het thema Feest!

De recensies op onze boeken door externe redacteuren zijn meestal erg goed. De boeken zijn boeiend, aantrekkelijk, fascinerend, educatief, inspirerend en voorzien van sprekend beeldmateriaal. Onze leus is dan ook: Er gaat een wereld voor ze open!

Comments are closed.