Kennismaken met de BI-tool Qlikview

Waarom Qlikview uitproberen
Bedrijven die op zoek zijn naar de beste manier om een steeds groeiende stroom aan informatie van binnen en buiten het eigen bedrijf te beheersen teneinde daar de voor de vooruitgang en blijvende winstgevendheid o, zo cruciale beslissingen op te kunnen baseren, moeten zeker Qlikview overwegen. Het is immers een hoogwaardig, ultramodern, volkomen dynamisch en gebruiksvriendelijk business intelligence instrument dat zich al ruimschoots bewezen heeft:

  • Qlikview is snel door de ‘in-memory’ opslag van data en een gepatenteerde en geprezen technologie en software motor, onder andere door Consumer Goods Technology (Editor’s Choice) en het internationale adviesbureau Gartner.
  • Individueel en groepsgebruik van Apps-gestuurde overzichten en rapporten, zo veel of zo weinig als relevant, in de gewenste presentatievorm; tabel, grafiek of staafdiagram.
  • Efficiënte begeleiding van de implementatie op IT niveau met de mogelijkheid om alle soorten data universeel aan elkaar te koppelen; zowel de eigen gegevens als relevante externe data.
  • Handige, werkbare dashboards voor drie soorten gebruikers: IT afdelingen, analysten en zakelijke gebruikers op de werkvloer.
  • Zowel op kantoor als mobiel beschikbaar via laptop, tablet of smartphone.
  • Vele van de over 750 bedrijven die Qlikview reeds gebruiken bevestigen op de website overtuigend de baat die ze erbij hebben.

De laagdrempeligheid van Qlikview
Geestesvader en aanbieder Qliktech doet er alles aan om de introductie tot het product zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo werd op 9 oktober 2013 Nederland bezocht tijdens voor een Business Discovery World Tour. Maar kennismakingsmogelijkheden te over als u deze heeft gemist. Tekstueel is de website uitstekend voorzien van heldere, overzichtelijk gepresenteerde teksten en .pdfs met waardevolle, ondersteunende informatie. Verder zijn er diverse mogelijkheden tot visuele en praktische introductie:

  • Uitgebreide productrondleiding middels zeer inzichtelijke video’s.
  • Goedgevulde en zeer gevarieerde pagina uitprobeerdemo’s en voorbeeldapplicaties.
  • Instructieve webinars waarvan voor de nieuwkomer ‘Aan de slag met Qlikview’ natuurlijk het meest interessant is
  • Gratis kunnen downloaden van de Qlikview Personal Edition, die geen proefversie is maar een volledig functionele versie waarmee direct gewerkt kan worden op één computer. De prijslijst dient pas geraadpleegd te worden wanneer het systeem voor het hele bedrijf wordt ingevoerd.

Demonstratie en nazorg
Het meest overtuigende introductiemiddel is waarschijnlijk de Seeing is Believing (SIB) demonstratiesessie waarbij in een paar dagen de software op uitprobeerbasis – met de eigen bedrijfsgegevens – wordt geïmplementeerd om de mogelijke commerciële toegevoegde waarde van het product daadwerkelijk te ervaren. Diverse bedrijven werden zo snel over de streep getrokken, zoals Formido Bouwmarkten, het Belgische Aveve (groothandelaar in tuin-, dier- en bakproducten), evenals de Gemeente Haarlem. Verder wordt er verregaande dienstverlening en begeleiding geboden middels een diversiteit aan trainingen, E-learning (zelfbediening) modules en een klantenservice die zowel technische als niet-technische ondersteuning verleent. Ook biedt de website de mogelijkheid om wereldwijd een zakelijke partner te vinden, voor nóg meer voordeel van Qlikview.

 

Comments are closed.