Kan je een auto verkopen zonder keuring?

Je auto verkopen op korte termijn, dan moet je in principe de auto laten keuren voor verkoop. Vele mensen weten niet precies hoe ze dat het beste kunnen aanpakken om de auto verkoop transactie zo snel mogelijk af te ronden met een betrouwbare auto opkoper.

Keuring werkt in het voordeel van de auto verkoop transactie

Tijdens de keuring van de auto krijg je ook een car-pass die onder andere de kilometerstand van het voertuig vermeldt. Op deze regel zijn enkele uitzonderingen. Als je de auto overlaat aan een garage, dan moet je niet naar de keuring met je voertuig. Ook als je de auto verkoopt aan een professionele auto opkoper is een keuring niet nodig. Verkoop je de auto echter aan een particulier, dan is die keuring wel noodzakelijk.

De auto opkoper kan de aankoop laten ontbinden als de auto niet is gekeurd

Maar stel dat zowel jijzelf (de  auto verkoper) als de auto opkoper er mee akkoord gaan om de auto verkoop te laten doorgaan zonder keuring. Wat zou daar dan fout mee zijn?

Voor jou als verkoper kan dit ernstige gevolgen hebben. Het is namelijk zo dat wanneer je als verkoper de auto niet hebt laten keuren en geen car-pass kon afleveren, dan kan de auto opkoper de aankoop laten ontbinden. Stel dat de koper na enkele weken geen zin meer heeft in je auto en die stapt naar de rechter, dan zal deze zonder enige twijfel de koop laten ontbinden. Het gevolg is dat je auto opnieuw voor jouw deur staat (ongeacht in welke staat de auto opkoper ondertussen heeft gebracht) en dat je de aankoopsom integraal moet terugbetalen.

Dek je in: laat de auto keuren voor de auto verkoop transactie

Redenen genoeg dus om een auto aan een particulier te verkopen met keuringsbewijs en car-pass. Tenzij je al deze poespas wilt vermijden natuurlijk. Dan is er ook nog de mogelijkheid om je voertuig aan te bieden aan ‘ikwilvanmijnautoaf.be’. Hier kan je je voertuig gratis aanbieden en men zoekt voor jou bij op voorhand gescreende auto opkopers naar een kandidaat voor je voertuig. De onderhandelingen worden voor jou gedaan, en pas als jij akkoord gaat met een bod wisselt je auto van eigenaar. Meer en meer mensen kiezen voor deze formule, vooral omwille van de veiligheid en het gemak.

Comments are closed.