Je auto laten schorsen

Wanneer je je auto voor enige tijd niet gebruikt kun je deze schorsen. Wanneer je auto is geschorst hoef je niet bepaalde kosten te betalen. Gedurende je auto is geschorst hoef je geen APK te doen. Deze APK is verplicht en kan mogelijk vele kosten met zich meebrengen wanneer er bepaalde mankementen aan het licht komen. Ook hoef je geen wegenbelasting te betalen en tegelijkertijd is het betalen van autoverzekering niet nodig. Je krijgt een schorsingsbewijs dat aantoont dat je je auto tijdelijk niet gebruikt en dat deze enige tijd niet gebruik maakt van de openbare weg.

Wat kost het schorsen van je auto?
Voordat dat je besluit om je auto te laten schorsen wil je waarschijnlijk wel weten wat het kost om je auto te schorsen. Dat is simpel te uit te leggen. Het schorsen van je auto kost geld en meestal betaal je rond de 75 euro per jaar. Er zijn wel uitzonderingen. Zo zijn er auto’s die 24 euro per jaar kosten als je ze laat schorsen. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig je auto online schorsen. Hier heb je wel DigiD voor nodig. Ook internetbankieren is noodzakelijk.

Auto naar de sloop brengen
Wanneer je auto in zo’n slechte staat is en je wilt deze laten schorsen, kun je deze misschien beter naar de autosloperij brengen. Er zijn genoeg autosloperijen die graag je sloopauto overnemen tegen een interessant tarief. Vaak kan het je nog enkele honderden euro’s op leveren. Je kunt de auto ook op een site als Marktplaats te koop zetten.

Comments are closed.