Inloggen met Facebook

Veel websites bieden de mogelijkheid om op hun omgeving in te loggen via Facebook. Waarom doen ze dit en wat is hier de meerwaarde van?

Een groot aantal kleine websites heeft er profijt van wanneer bezoekers actief kunnen zijn op de website. Dit kan zijn door het plaatsen van reacties op nieuwsberichten of actief deel te nemen op een forum. Het is dan fijn om mensen via hun Facebook account te kunnen laten deelnemen omdat dit voor beide partijen een snelle en goede oplossing is. Een ander manier is namelijk om een eigen systeem te hebben waarop gebruikers zich eerst dienen te registreren. Maar zeg nou zelf, om even een reactie te plaatsen ga je je niet speciaal bij die website registreren. Het is dan veel makkelijker om dit te doen via Facebook inloggen.

Voor de kleine webmaster is het een eenvoudige handeling om deze functie op zijn website te implementeren en voor de gebruiker een snelle oplossing om actief deel te nemen op die website. Naast de vele kleine websites zijn er tegenwoordig ook al een aantal grote spelers die van deze mogelijkheid gebruik maken en mensen laten inloggen via Facebook.

Je hoeft dus ook niet meer voor elke website je wachtwoord te onthouden en je email te checken. Gewoon alles lekker snel en simpel zonder gezeur.

Comments are closed.