Houtskelet is een duurzame en energiezuinige bouwstijl

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een gezonde, ecologisch verantwoorde en snelle manier van bouwen, waarbij de basisconstructie voornamelijk bestaat uit hout en van hout afgeleide materialen waardoor men een zeer aangenaam woonconfort bekomt.

De funderingen en de vloerplaat van het gelijkvloers bestaan uit beton en betonblokken. Afhankelijk van de ondergrond en keuze van de bouwheer kan er geopteerd worden voor: Een volle grond fundering, een kruipkelder, een kelder of combinatie.

De wanden worden opgebouwd uit een houten raamwerk van verticale stijlen en koppelregels, langs beide zijden bekleed met houten beplating, waarvan de buitenbeplating steeds damp/open is, + gipsplaten en voorzien van milieu vriendelijke (gezonde) isolatie.

De verdiepingsvloeren bestaan uit een houten balklaag, eveneens bekleed met plaatmateriaal en voorzien van thermische en akoestische isolatie. Wat de gevelafwerking betreft zijn er verschillende mogelijkheden, variërend van traditioneel metselwerk tot houten latten, crepi, sidings, tot de meest moderne gevelafwerking.

Ook voor de dakbedekking zijn er talrijke opties. Een afgewerkte houtskeletbouwwoning ziet er dus niet anders uit dan een woning gebouwd volgens het traditionele systeem.

Bron: Qbuild houtskeletbouw

Kostprijs, eigen productie atelier = arbeids- kostenbesparend

Omdat de meeste voorbereidingen in de werkplaats gebeuren wordt de arbeids en verplaatsingstijd geoptimaliseerd, waardoor de werkuren op de werf aanzienlijk verkort worden en de loonkost bijgevolg veel lager ligt. Bovendien kan de doe-het-zelver de kostprijs nog een heel stuk verminderen. Aangezien de woning zoals gezegd op 2 dagen wind- en waterdicht is, kan direct na de montage met de afwerking aangevat worden.

Een aantal tijdrovende en dure werkzaamheden die in de traditionele woningbouw vereist zijn, vallen in onze houtskeletbouw weg, zoals bijvoorbeeld stukadoorswerk, het inslijpen van draden en leidingen enz. Tot slot kunnen eventuele huurgelden aanzienlijk beperkt worden omdat een houtskeletbouwwoning op zeer korte termijn bewoonbaar of instapklaar is.

Vrijblijvend werken wij een ontwerp uit met respect voor ieders budget.

Bron: http://www.qbuild.eu/bouwsysteem/kostprijs

Comments are closed.