Hoe moet je etiketten maken?

Wanneer je heel wat brieven en pakjes moet verzenden is het handig om de adressen al vooraf op etiketten te hebben afgedrukt. Etiketten kan je maken door middel van gespecialiseerde etikettensoftware of je kan het ook gewoon proberen met een tekstverwerkingsprogramma zoals Word.

Etiketten maken met een tekstverwerkingsprogramma

Je hoeft niet speciaal dure etikettensoftware aan te kopen wanneer je enkel wat adressen op een etiket wilt afdrukken. We gaan in de veronderstelling dat iedereen wel een tekstverwerker op zijn computer heeft staan. Om een etiket te maken moet je de volgende stappen doorlopen:

– selecteer het adres in het document
– Klik op de knop “Etiketten” onder het tabblad “Verzendelijsten” in het lint bovenaan.

* Er zal zich een dialoogvenste openen genaam “Enveloppen en Etiketten” met twee tabbleden. Het tabled “Etiketten” zou geselecteerd moeten staan. Is dit niet het geval, pas dit aan door erop te klikken.*

– Vul het gewenste adres in. Indien dit al ingevuld is, controleer het adres op fouten.
– Je kan een voorbeeld opvragen door op de knop “Etiket” te klikken. Door wordt een voorbeeld gegeven van het laatst gebruikte etiket.
– Klik onderaan op “Afdrukken”

* Voor het afdrukken heb je twee opties. je kan een volledige pagina met hetzelfde adres afdrukken of je kan kiezen om een blad met verschillende etiketten af te printen. Om verschillende adressen te bekomen herhaal je gewoon de bovenstaande stappen voor elk etiket. *

– Om een nieuw document met etiketten te maken druk je gewoon op de knop “Nieuw document”
– Vergeet niet het document waaraan je bezig bent op te slagen, anders gaat de data verloren.

Etiketten opties

Ondanks het feit dat tekstverwerkingsprogramma’s enkel standaard etiketten kunnen verwerken, worden er toch enkel opties aangeboden. Deze opties voor het instellen van etiketten kan je terug vinden onder de knop “Enveloppen en etiketten”
Binnen het dialoog venste van “Opties” kan je de volgende zaken terug vinden.

– De printerinformatie vindt je bovenaan
– De standaard optie voor de printer zou “Papierprinters” moeten zijn
– Onder de knop “Lade” kan je nagaan of deze is ingesteld op “Standaardpapierlade”

*Wanneer je voor de bovenstaande opties een andere instelling wilt invoeren kan je dit door simpelweg een andere optie aan te vinken. *

Daaronder vinden we de Etiketinformatie. Wanneer je op het naar beneden wijzend pijltje klikt dan wortd het aantal producenten van de etiketten waaruit we kunnen kiezen weer gegeven. Wanneer je de juiste product hebt gevonden dan hoef je hier enkel op te klikken.
Wil je een nieuwe producent aanmaken dan kan dit door op “Nieuw” te klikken. Vervolgens zal er een dialoogvenster over de details geopend worden. Geef de gewenste opties in die nodig zijn voor jouw etiketten af te drukken. Voorzie daarna de gegevens van een naam en klik op OK

Etiketten laten afdrukken

De computerfanaten onder ons zullen door de bovenstaande aanwijzingen de weg naar het printen ven etiketten wel gevonden hebben. Voor wie dit allemaal toch wat te ingewikkeld is bestaat er gelukkig ook een oplossing. Er bestaan veel instanties die graag jouw etiketten afdrukken. Je hoeft enkel in te geven wat er op het etikte moet staan en hoe deze er moeten uitzien en zij doen de rest.
Makkelijk toch?

Comments are closed.