Het stylen van je tuin!

Voor een huishouden is de tuin een steeds belangrijker onderdeel geworden van een huis.
De tuin heeft vandaag de dag steeds meer invloed en belang voor een huishouden.
Een tuin om in te spelen, een tuin om in te relaxen maar ook een tuin waarin jij je thuis voelt.
Om een mooie en gezellige sfeer te krijgen in je tuin kun je verschillende bloemen en planten in je tuin hebben.

Een goede voedingsbodem met potgrond

Een mooie tuin begint met een goede voedingsbodem voor je planten en bloemen. Een goede potgrond kan hiervoor een goede basis zijn. Planten en bloemen hebben verschillende voeding nodig daarom is het belangrijk om te kijken wat de specifieke wensen zijn. Er is namelijk een groot verschil in voedingswaardes, capaciteit om water op te nemen. Een goede potgrond zorgt ervoor dat een plant of bloem voldoende vocht en lucht tot de wortels laat. Mede door een goede structuur kan het meer voedingsstoffen en water vasthouden waardoor een plant of bloem zich beter kan ontwikkelen.

Voor de meesten planten en bloemen bevat een algemene potgrond voldoende voedingsstoffen.
Echter door een goede potgrond hebben planten minder last van droogte waardoor ze langer mee gaan. De belangrijkste eigenschappen van een goede potgrond zijn dat deze de structuur verbeteren van de grond, zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen en water en zorgen voor een goede ontwikkeling van de wortels van bloemen en planten.

Bodemverbetering door potgrond

In Nederland hebben we te maken met verschillende bodemtypes waardoor verschillende planten en bloemen niet de juiste bodem hebben met de goede voedingsstoffen. De verschillende grondtypes hebben allemaal hun eigenschappen voor bloemen en planten. Een goede bodem is van levensbelang voor je tuin. Het toevoegen van een goede potgrond kan een juiste toevoeging zijn voor je tuin.

Comments are closed.