Het leven is al zo duur

Nederland staat wereldwijd bekend als een welvarend land, met een van de grootste havens ter wereld wat voor veel import en export zorgt. Toch hebben Nederlanders net zo hard last van de crisis als andere landen, ook al zou dat op het eerste gezicht misschien niet zo lijken. alle sectoren worden daardoor beinvloed, waaronder de auto verkoop sector.

Alle prijzen schieten omhoog: belasting, prijzen in de winkel, brandstof, BTW enzovoort wat voor vervelende situaties leid in Nederland. Dit heeft als gevolg dat veel bedrijven failliet gaan, en dat veel consumenten minder snel hun portemonnee open trekken. Grote aankopen zoals nieuwe auto’s worden uitgesteld, met als gevolg dat bedrijven instabiel raken. We hebben een lijst gemaakt van de meest gehate belasting kosten en waar mensen zich het meest aan ergeren.

De meest gehate kosten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich het meest aan belasting kosten ergeren, met als top 3 erfbelasting, accijns op brandstof en heffing over vermogen. Daarnaast vindt een grote gedeelte van de bevolking parkeer geld ook belachelijk hoog oplopen: in Amsterdam bent u voor een uur parkeren ruim 5 euro kwijt terwijl u in amersfoort minder dan de helft betaalt met maar slechts 2,40 euro per uur, en mocht u toevallig een paar minuten te laat komen na een leuke wandeling over de markt dan loopt u ook nog de risico om een paar tientjes meer kwijt te zijn aan een boete. Dit zijn typische ergernissen waar mensen dagelijks mee worden geconfronteerd, vooral in deze tijd waar alles al zo duur is en werkloosheid maar blijft stijgen. Wat gaan mensen doen als ze zich onzeker voelen over hun financiële situatie? Dat is simpel, gewoon veel minder uitgeven en geen luxe artikelen meer aanschaffen. Vooral pandjes winkels, auto inkoop bedrijven, juweliers, restaurants en 2de hands auto verkopen sites merken het meest van deze veranderingen, mensen willen van hun luxe artikelen af voor een schappelijke prijs en gaan over naar goedkopere, zuinigere auto’s.

Moeilijk om lening te krijgen

Doordat mensen minder kopen ontstaat er onzekerheid bij veel bedrijven, en ook bij de banken/lening verstrekkers, deze gaan vervolgens strenger om met BKR gegevens en minder lening aanvragen goedkeuren. Als mensen geen leningen meer kunnen krijgen betekent dit ook meteen dat er minder nieuwe auto’s zullen worden verkocht, omdat deze meestal door middel van een financiering worden aangeschaft. Dit zien we ook duidelijk terug in de cijfers van Januari, met een daling van 31.5% in de verkoop van nieuwe auto’s en 20% van gebruikte auto’s.

Occasion verkopen sites vol met advertenties

Het valt ook op dat mensen steeds vaker de autoverkoop in eigen handen nemen, en niet meer aan professionele auto verkoop bedrijven overlaat dankzij websites zoals ikwilvanmijnautoaf.nl. Op deze manier hebben mensen het gevoel dat ze de verkoop in eigen handen hebben en niet afhankelijk zijn van een ander, of vastzitten aan allerlei onduidelijke voorwaarden. Het is betrouwbaar, efficient en bovendien erg snel, na het aanmelden ontvangt de klant al binnen 48 uur een bod van een occasion inkoop bedrijf. Als u het via een handelaar probeert te verkopen of door middel van marktplaats staat de auto gemiddeld 3 maanden voordat een serieuze koper zich meld, wat natuurlijk ontzettend vervelend is omdat u in die tussenperiode toch belasting blijft betalen, plus uiteraard de verzekering kosten. Mensen denken “waarom moeilijk doen als het simpel kan?”, en melden massaal luxe auto’s aan op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl aan om over te gaan op een goedkopere bolide.

Comments are closed.