Het juiste tattoo ontwerp vinden, tips uit tattooshop in enschede

Als je naar een tattooshop gaat, hoe ga je met het ontwerp om?

 

Je wilt al langere tijd een tattoo laten zetten….nou wat? het is niet makkelijk als meeste mensen denken, het is een hele belangrijke beslissing waar je goed over na moet denken want, laseren kan wel maar het kost een kapitaal, en het is bovendien slecht voor je huid, brengt risico’s met zich mee en in sommige gevallen blijven er nog inktresten over of een lelijke litteken. Dus liever voorkomen dan genezen, je kunt dan beter er goed over nadenken, en wat langer tijd nemen over het vinden van het juiste ontwerp dan te snel gaan en met een tattoo zitten die uiteindelijk toch niet aan je wensen voldoet omdat deze in een opwelling is gezet.

Maar hoe pak je dat het beste aan?

-stap 1: Waar op je lichaam wil je de tattoo hebben? (bijvoorbeeld: onderrug, schouderblad, enkel, dij, been, zij, heup, bil, nek, pols, onderarm, bovenarm…)

-stap 2: Wat moet de tattoo betekenen? (een mijlpaal in je leven, geboorte, overlijden, vrijheid, verdriet, overwinning….)

-stap 3: Welke elementen wil je in de tattoo verwerkt hebben? ga bijvoorbeeld op www.deviantart.com kijken voor inspiratie, verzamel voorbeelden van tattoos en ontwerpen die je mooi vindt die je aan de tattooshop kunt laten zien of aan degene die je tattoo gaat ontwerpen.

-stap 4:   Zoek iemand wie je gedachten op papier kan zetten, dus iemand wie goed tattoos kan ontwerpen. Dat kan een tekenaar zijn, maar ook de tatoeëerder in de tattooshop bijvoobeeld. Maar vergeet niet dat niet alle tatoeëerders ook kunnen/willen ontwerpen, sommige kunnen het niet, dus moet je zelf met een ontwerp komen, andere doen het tegen betaling en informeer dan goed of je dan een afgewerkt ontwerp krijgt, of alleen de “outlines”. Ik weet bijvoorbeeld dat sommige tattooshops in enschede liever geen ontwerpen helemaal afwerken omdat het teveel tijd in beslag neemt, ze zullen dan wel een ontwerp maken maar niet helemaal inschaduwen of kleuren, ze maken dan een schets voor het algemene idee. Het beste is als je een tekenaar kunt vinden die alleen ontwerpen maakt voor tattoos, die kunnen er tijd en aandacht aan besteden.

-stap 5: Als het goed is heb je na aanleiding van bovenstaande stappen dan een passend ontwerp die aan je wensen voldoet, en goed bij je past. De eerste stap is dan gezet, want een mooi ontwerp is al de halve werk. Nu moet je op zoek naar goede tattooshop : kijk op internet naar beoordelingen en ervaringen met verschillende tattooshops, bijvoorbeeld ” tattooshop enschede” dan kom je vanzelf wel verschillende verhalen, foto’s en voorbeelden tegen waar je naar kunt kijken.

Het is ook verstandig om de afspraak niet online te maken maar om zelf langs te gaan om het een en het ander persoonlijk met de tatoeëerder te bespreken, dan kun je ook het ontwerp laten zien, details bespreken, laten zien waar je precies de tattoo wil hebben op je lichaam en eventueel nog vragen stellen. Dan heb je ook de gelegenheid om om je heen te kijken naar de omgeving, zodat het niet meer zo nieuw is als de tattoo gezet worden, dan kun je op de dag zelf met een gerust hart naar de tattooshop gaan zonder stress over zorgen, of zonder nog allemaal vragen en onzekerheden in je hoofd te hebben.

 

Voorbeeld van nazorg en tips uit een tattooshop in enschede:

 

Hier heb je aantal instructies en tips over de nazorg van de vers gezette tattoo, maar ook tips over wat je het beste kunt doen voordat je het laat zetten om de genezing te helpen, deze worden toegepast in meerdere tattooshops in enschede:

– Eet goed voordat je de tattoo laat zetten, met goed bedoel ik een hratige maaltijd zodat je genoeg energie hebt op de dag zelf.
– Zorg ervoor dat je de dag voordat je naar de tattooshop gaat en dag zelf geen alcohol hebt gedronken omdat het je bloed verdunt. Dat geldt ook voor Drugs.

– Wees goed uitgerust (8 tot 10 uur slaap op z’n minst)

-Neem snoepjes mee of Dextro energie, suiker geeft je een energie boost tijdens het tatoeëren omdat je lichaam wel veel te verduren heeft op dat moment, je lichaam maakt op dat moment Endorfine aan om de pijn tegen te gaan, en dat verbruikt energie waardoor het van belang is om goed uitgerust te zijn en genoeg te hebben gegeten vantevoren. Als je niet genoeg hebt gegeten of moe bent dan maakt je lichaam niet genoeg Endorfine aan waardoor je meer pijn zult hebben, dus minder lang het vol kunt houden, vooral bij een grotere tattoo kan dat best vervelend zijn omdat je dan een extra sessie moet laten inplannen bij de tattooshop. Als de tatoeëerder per uur wordt betaald, zoals meeste tattooshops in Enschede, dan kan het ook betekenen dat je dan duurder uit bent omdat je vaker pauzes nodig hebt, de tatoeëerder moet meerdere sessies plannen wat langer duurt en ook meer materiaal zal kosten.

– Als de tattoo vers is gezet is het heel belangrijk om deze goed gte verzorgen zodat het goed en snel geneest, ten eerste laat de folie op de tattoo 2 uur lang zitten, haal het er niet eerder vanaf, en laat het ook niet te lang zitten.

-Als de folie er vanaf is, was eerst je handen met desinfecterende zeep, maak je tattoo goed schoon met laauw warm water, dep het droog met een schone handdoek (niet met papier ivm pluisjes die ontstekingen kunnen veroorzaken), smeer de tattoo in met een dun laagje Bepanthen or uierzalf.

-Smeer de tattoo 2 tot 3 weken lang regelmatig in (vooral niet te dik, je huid moet nog wel kunnen ademen, en vermijd Vaseline omdat het te dik is en de tattoo als gevolg ‘laat stikken’). Zorg ervoor dat je de tattoo de eerste week 3 tot 5 keer per dag dun insmeert zodat deze niet uitdroogt.

– De kans is groot dat je korsten gaat krijgen op je tattoo vooral bij grotere stukken, mocht dat voorkomen ga er niet aan pulken, laat de korsten zitten want die zullen er vanzelf af vallen. als je deze gaat krabben dan krijg je lichte stukken in de tattoo waardoor deze bijgewerkt moet worden. Krabben kan ook voor ontstekingen zorgen omdat mensen vaak baterien onder de nagels hebben zitten.

-Komende 3 weken mag de tattoo niet in aanraking komen met zeep tijdens het douchen (mag wel gewoon nat worden, maar niet te lang en niet te warm). Je mag dan ook niet zwemmen, niet zonnebaden en geen strakke kleding dragen over de getatoeëerde stuk.

Dit zijn uiteraard maar slechts richtlijnen die ik van verschillende tattooshops uit enschede heb meegekregen, het is niet zo erg als je er een beetje van afwijk want iedereen geneest natuurlijk anders. Ik heb zelfs meegemaakt dat iemand al binnen een paar dagen volledig was genezen, terwijl de ander na 3 weken nog steeds korsten heeft. Iedereen is anders, maar dit zijn wel de beste richtlijnen die je kunt volgen voor een optimale genezing en een mooie tattoo.

Comments are closed.