Golfen als sport?

Bij sporten zullen veel mensen al snel denken aan voetbal of aan basketbal of andere bal sporten. Een sport waar iets minder snel aan zal worden gedacht is golf. Zo is het fysieke element niet aanwezig. Voor het slaan van een bal met een golfclub is precisie en techniek vereist in plaats van kracht en conditie. Ondanks dat golf niet een uitmuntende conditie of kracht vereist is het wel een van de opkomende sporten waar meer bij komt kijken dan wat de meeste mensen denken.

Wat komt er bij golfen zoal bij kijken?
Bij golfen is conditie en kracht niet perse een vereiste. Een goede techniek en beheersing van meerdere soorten slagen is bij golf erg belangrijk. Je kan als golfer veel kracht hebben om de golfbal ver weg te slaan. Maar zonder een goede techniek kom je niet veel verder. Mensen met veel kracht en weinig techniek zullen de bal enkel en alleen de verkeerde kant op slaan. Mensen die een goede slag techniek hebben kunnen de bal ook ver weg slaan en op de gewenste plek laten landen.

Leren golfen is natuurlijk handig
Wie nog nooit heeft gegolft zal waarschijnlijk denken dat golf een eenvoudige sport is. Dit zal de meeste mensen die voor het eerst gaan golfen tegen vallen. Om te kunnen golfen zijn verschillende technieken vereist. Ook is het handig om goede materiaal kennis te hebben. Veel clubs bieden in samenwerking met gecertificeerde partijen golf clinics aan. Wanneer er voor het eerst gegolft wordt is het verstandig om een golf clinic bij te wonen om te zorgen dat in ieder geval de basis technieken onder de knie zijn.

Voordelen van golfen als sport?
De voornaamste voordelen van golfen ligt hem in de relaxte sfeer. Met een golftas of golfkarretje kan er makkelijk naar de bal worden gereden zonder hier veel inspanning voor hoeven uit te oefenen. Hiernaast zijn bijkomende voordelen het feit dat je golf kunt beoefenen op een tijdstip dat het u zelf uitkomt. Er zijn geen vaste training dagen zoals bij voetbal of andere sporten. Met vrienden of kennissen kan er simpel worden afgesproken om een middagje te golfen.

Waar kan je golfen?
In Nederland zijn veel verschillende golfclubs waar gegolft kan worden. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat je vaak lid moet zijn van de club om gebruik te mogen maken van de faciliteiten. Bij veel golfclubs is het verplicht om lid te zijn, deze lidmaatschappen variëren in prijs. Bij sommige golfclubs is zelfs een wachttijd omdat het maximale aantal leden is bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *