Gezond leven en je lekker voelen

Een goed gevoel hebben in je eigen is voor iedereen van essentieel belang. Uiteindelijk wil je voor dat goede gevoel natuurlijk ook zo gezond mogelijk zijn en dat is iets dat iedereen natuurlijk wel graag wil. Maar ondanks je moeite, kan het zomaar zo zijn dat je eigenlijk nog wel wat tekort komt in je leefstijl en of je voedingspatroon. Bovendien kan het zomaar zo zijn dat je eigenlijk geen idee hebt dat je een tekort aan een bepaalde stof hebt. Daarom kan het nooit kwaad om regelmatig je doctor best huisarts te bezoeken. Wanneer je er dan toch bent, kun je natuurlijk ook gelijk informeren naar de mogelijkheden om deze tekorten aan te vullen. Door dit meer uit te balanceren, zal je je snel een heel stuk beter voelen. Maar waar te beginnen?

Een probleem dat veel mensen hebben, is een vitamine tekort. Veel van deze mensen vinden het moeilijk om voldoende fruit en groenten te eten, de voedingsstoffen waar je normaliter de meeste van deze vitamines uit kunt halen. Een vitamine C tekort kan voor een veelvoud aan klachten zorgen die je eigenlijk zal moeten zien te voorkomen, omdat dit niet goed voor je healthy origins is.

Een tekort dat in nederland regelmatig voorkomt, is een tekort aan vitamine. Een voorname reden hiervoor is natuurlijk dat de zon niet altijd ruim aanwezig is in Nederland en je voor een voldoende aanmaak van vitamine toch zo’n 20 tot 30 minuten zonlicht per dag nodig hebt. Dit is ook nog eens wanneer je een lichte huid hebt. Een donkerdere huid wordt minder snel of amper aangetast door de zon, maar laat dus ook veel minder ruimte voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D hebben we nodig voor de aanmaak van sterke botten, maar hangt ook samen met het immuunsysteem.

Comments are closed.