Exclusieve galajurken voor bijzondere momenten

Een galajurk bestel je natuurlijk niet zomaar. Daar moet je even een goede reden voor zoeken, anders krijg je nul op rekest.

Waarom draag je een galajurk?

Een galajurk draag je voor heel speciale gelegenheden, vaak met een cultureel character. Gala festivals zijn feesten die georganiseerd worden ter ere van een culturele groep of eenheid. De heer hoort natuurlijk een smoking te dragen, of wanneer hij een militair is, hoort hij een speciaal uniform te dragen, het Gala Uniform.

Ook bij de viering van bijvoorbeeld de promotie van een jaar op de universiteit wordt steeds vaker een gala bal georganiseerd.

De heer verschijnt dus in een smoking, daarbij hoort de dame een lange, geklede jurk te dragen, meestal tot net boven de vloer en van een kleur. Er kan een sleep bij gedragen worden, maar let op, die is meestal bedoeld voor de hoofdpersoon van het bal.

Een galajurk moet ook nog eens zo gesneden zijn dat de dame er makkelijk in kan dansen en haar bewegingen elegant zijn. Vergeet niet, het is de bedoeling dat er gedanst wordt op een gala-festiviteit.

Benefiet bal

Een galabal kan ook georganiseerd worden om geld in te zamelen voor een goed doel. Een galadiner wordt aangeboden om fondsen te werven, bijvoorbeeld voor slachtoffers van een aardbeving. De voorschriften voor de galajurk, en ook voor de kleding van de heer, zijn hetzelfde, gekleed in het lang, met een of ten hoogste twee kleuren, en de heer in smoking of in gala-uniform.

Dat er betaald moet worden om te mogen deelnemen aan een dergelijk festijn mag de pret niet drukken, het is immers voor een goed doel.

Kopen, huren of lenen?

Een galajurk kun je eigenlijk niet lenen, tenzij je een tweelingzus hebt die ook nog eens dezelfde maten heeft als jezelf. Ook bij het huren zal het vinden van de juiste maat moeilijkheden opleveren. Het kan een flinke investering zijn een exclusieve galajurken voor jezelf te laten maken, maar wanneer je in die sociale kringen beweegt waar gala’s worden gehouden zul je er bijna niet aan kunnen ontkomen. Dus ga je op zoek naar een winkel die galajurken aanbiedt. Dat hoeft niet een echte, live winkel te zijn, het is ook mogelijk een galajurk online te bestellen.

Neem de tijd

Het kan even duren voor je een galajurk hebt gevonden die voldoet aan alle regels en voorschriften, en die je ook nog eens goed past. Bovendien moet een galajurk natuurlijk naar je eigen smaak zijn. Neem dus de tijd om een mooie galajurk uit te zoeken, het is de moeite waard.

 

Comments are closed.