Elektro materiaal online

Elektra materiaal (of elektro materiaal) is online volop verkrijgbaar. Onder elektro materiaal wordt ook schakelmateriaal verstaan. Een veelgestelde vraag die we horen is: welk schakelmateriaal heb ik nodig? Daarom hebben we een overzicht gemaakt die u voorziet van de goede informatie.

Wisselschakelaar

Gebruik een wisselschakelaar voor:

  • Eenvoudige schakelingen: Het toilet, badkamer, ruimtes met slechts 1 aan-uit schakelaar,
  • Hotelschakeling: 2 wisselschakelaars bedienen 1 lamp.
  • De wisselschakelaar dient afgedekt te worden met een volle wip.

Serieschakelaar

Gebruik een serieschakelaar voor:

  • Eenvoudige dubbele schakelaar waarop een dubbele bedieningswip gemonteerd wordt.
  • Gebruik de serieschakelaar bij bijvoorbeeld de eethoek: 1 van de 2 halve wippen voor het licht boven de eethoek, de andere halve wip voor het licht in de woonkamer.

Wissel-Wisselschakelaar

Een luxere variant van de Serieschakelaar, de wissel-wisselschakelaar, deze dubbele schakelaar kan gebruikt worden voor een hotelschakeling.

  • Gebruik deze schakelaar bijvoorbeeld onderaan de trap, 1 halve wip voor het licht in de gang en de andere halve wip voor het licht boven, vervolgens kan boven het licht weer uitgedaan worden met een wisselschakelaar. De wissel-wisselschakelaar moet afgedekt worden om met een dubbele wipper, seriewip genoemd.

Kruisschakelaar

Gebruik een kruisschakelaar samen met 2 wisselschakelaar om 1 lichtpunt te schakelen. Dit komt voor op slaapkamers, 1 schakelaar bij de deur en 2 naast het bed.

2-Polige Schakelaar

Gebruik deze schakelaar voor de buitenverlichting, of andere specifieke gevallen. Deze schakelaar kan ook geleverd worden met controlelamp.

3-Standenschakelaar

Gebruik deze schakelaar voor een mechanische afzuiging.

Jaloezieschakelaar

Gebruik deze schakelaar voor de besturen van Jaloezieën of Screens.

Comments are closed.