Een wereld zonder auto’s

Behalve met pech aan de kant van de weg,staan mensen er vaak niet bij stil hoe het zal zijn als er geen auto’s meer kunnen rijden door brandstof gebrek of een wereldwijde autodealerstaking. Wat zou dat voor impact hebben op de maatschappij van tegenwoordig?

 

Dat klinkt in eerste instantie zeer onwaarschijnlijk, auto  inkopers hebben nog kortingsacties genoeg tegenwoordig, maar brandstof is toch wel het belangrijkste omdat dat het goedje is waardoor al die auto’s verder kunnen pruttelen. Olie raakt op een moment op, dat dreigt binnenkort te gaan gebeuren. Wat zouden de mensen gaan doen? Massaal hun auto verkopen, of allemaal ineens met de fiets?

 

Het instorten van de auto verkoop markt ivm brandstof tekort

Het verleden heeft al aangetoond dat in de toekomst aangekondigde brandstoftekort mensen massaal gaan hamsteren bij brandstof leveranciers om er zeker van te zijn dat ze ondanks toch een paar laatste kilometers kunnen rijden. Maar wat als het voorgoed op is?

Wanneer er ondanks alles toch een draaikolk in de tank ontstaat en de hummers stil komen te staan omdat er toch echt geen branstof meer te verkrijgen is, staan we allemaal mooi stil,te staren naar die mooie glimmende lichtmetalen BMW velgen die niet harder meer kunnen draaien dan de bolide voortgeduwd wordt. Mensen gaan massaal hun auto verkopen, maar wie wil er nog een auto kopen als de markt volledig is ingestort?

Een elektrische auto kopen

De enige auto die nog voorbij zoeft is dan de elektrische auto waarvan de bestuurder waarschijnlijk glimlachend naar al die dure mercedecen en audi’s zwaait. De snelwegen zullen uiteindelijk echter schoongeveegd worden van alle dure waardeloze auto’s zodat het weer veilig is voor de grote vrees van menig nu ex-automobilist, jawel de fietser. De meeste mensen zullen toch een alternatief gaan zoeken die goedkoop en direct voorhanden is op het moment. Iedereen gaat volgens verwachting zijn auto verkopen bij elke mogelijke garage of auto inkoop bedrijf. Daarnaast zullen autoverkopen sites overspoeld worden met nieuwe aanmeldingen door particuliere mensen die van hun occasion af willen. Waardoor de prijzen van auto’s absurd zullen dalen,en de vraag naar nieuwe auto’s met brandstof motor zal imploderen, auto fabrikanten zullen massaal overgaan tot het produceren van allerlei voertuigen met elektra aandrijving. Er wordt dan waarschijnlijk ouderwets weer paard gereden, met wagen erachter,met een leuke hip koets design.

 

Comments are closed.