Een goede Psycholoog in Amsterdam

Hulp van Psycholoog Amsterdam, Paul de Jonge

Ik ben drs. Paul de Jonge, psycholoog amsterdam is mijn praktijk.

psycholoog-amsterdam

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog gaat een aantal dingen voor je doen.

 • Ik stel de diagnose voor je. Je kunt jouw verhaal doen (dat is voor veel mensen trouwens al heel fijn) en ik vertel je precies wat er aan de hand is. Je krijgt informatie over jouw klacht, ik geef je leestips en handige links om eens na te lezen.
 • Ik vertel je wat jij er aan kunt doen. Dat is voor iedereen anders, want zo herkenbaar als je klacht is, zo uniek ben jij. Je hebt jouw eigen vaardigheden en talenten. Sommige dingen liggen je nu eenmaal beter dan andere. Ik doe dan ook mijn best niet alleen je klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen.
 • Als we aan de slag gaan, zul je merken dat ik je begeleid; ik hou je een spiegel voor, geef je inzicht, help je verbanden en patronen te zien en als dat nodig is, te doorbreken. Het echte werk, dat doe jij. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je het overzicht in alle dingen die je kunt. Door samen met mij aan het werk te gaan ontdek je die weer. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Aan het einde van de behandeling merk je dat je gegroeid bent. En dat je klachten weg zijn (of dat je er mee kunt leven).

Therapie in Amsterdam met Paul de Jonge

Het begint met je verhaal

Als je de eerste keer bij mij komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen. Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je gaat merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen. Gaandeweg dat gesprek vraag ik je wat jouw doel is. We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Amsterdam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

 • Relatietherapie in Amsterdam met relatietherapeut Paul de Jonge 
  Met relatietherapie neem ik uitgebreid de tijd voor jullie. De relatietherapie die ik geef is niet gericht op inzicht, maar op ervaring. Het belangrijkste is dat jullie merken hoe het voelt.
 • Laat jouw angstklachten behandelen 
  Om te beginnen onderzoeken we wat voor soort angst jouw leven beheerst. Hierin begeleid ik je stap voor stap en gaan kijken of we de angst kunnen verminderen.
 • Stress en burnout behandeling bij Psycholoog Amsterdam
  Wees de burnout voor. Misschien heb je nu nog geen burnout, maar herken je wel een aantal van de klachten. Ik ga je helpen.
 • Depressie behandeling met therapie bij Paul de Jonge 
  Depressie is één veel voorkomende aandoening. Zelf bepalen of je depressief bent is niet altijd mogelijk. Je mist het overzicht. Leg het daarom voor aan een psycholoog.
 • Verwerk je trauma bij psycholoog Paul de Jonge in Amsterdam 
  Bij traumaverwerking in Amsterdam gaan we opnieuw aan de slag met wat er gebeurt is. Je leert het in de ogen te kijken, een plek te geven en de gevoelens die erbij horen aan te gaan.
 • Rouw en verliesverwerking in Amsterdam met psycholoog Paul de Jonge 
  De behandeling is er op gericht het proces van rouw in haar geheel te doorlopen. Ik kan je helpen de hobbels te nemen en je weer te verbinden; met jezelf, je omgeving en het leven.

Contact

Heb je nog vragen? Bel voor een afspraak of stuur even een mail naar psycholoog Paul de Jonge in Amsterdam.

Comments are closed.