De voordelen van puur water

Iedereen kent ondertussen het fenomeen van de waterverzachter en dat het een handig apparaat is om in huis te hebben zijn de meeste onder ons het ook eens. Maar het is een blijft een investering een waterverzachter aan te kopen. Lonen de voordelen wel tegenover de kostprijs? En wat zijn nu concreet de voordelen van dit apparaat?

In dit artikel proberen we een antwoord te geven op de bovenstaande vragen.

Puur water,omdat water puur moet zijn 

Het klinkt misschien vanzelfsprekend dat water puur moet zijn, maar dat is het niet. Wij gebruiken water om ons te reinigen, de was te doen, het huis te kuisen en ga zo maar door in de veronderstelling dat water kan zuiveren. Alvorens water een zuiverende functie kan uitoefenen moet het echter puur water zijn. En puur water hoort de volgende eigenschappen te bezitten.

 • puur zachtheid
  Door de kalk uit je water te verwijderen creeër je zachtheid. Voor elke huid, van klein tot groot. En voor alle wasgoed. Zonder wasverzachter en met een minimum aan wasmiddelen.
 • puur comfort
  Puur water heeft zich niet alleen ontdaan van kalk maar ook van chloor. Je water is hierdoor een stuk zachter,maar droogt vooral je huid en haar minder uit. Zonder conditioner
  en met slechts weinig zeep- en shampoo bereik je hetzelfde zachte en gezonde resultaat.
 • puur glans
  Je kranen, douchewand, koffiezetapparaat, waterkoker, … hebben geen last meer van ergerlijke kalkaanslag. Alles behoudt zijn glans én zijn werking: kranen lekken niet, zeefjes verstoppen niet, (af)wasmachines en boilers laten het niet afweten, …
 • puur smaak
  Puur water kan ook gebruikt worden als zuiver en lekker drinkwater uit elke kraan van je woning. Heerlijk om van te drinken en perfect voor de bereiding van je koffie, thee en gerechten. En vooral: je hoeft niet langer te zeulen met zware en dure waterflessen.

 

Hoe bekom je dan puur water? Simpel, door gebruik te maken van een waterverzachter. De waterverzachter wordt dan jouw persoonlijke waterstation. Dankzij de voorbehandeling op vuildeeltjes,
hoofdbehandeling op kalk en optimalisatiebehandeling op chloor en zware metalen, zorgt een waterverzachter voor het meest lekkere, zachte en voordelige water ooit.

 

Milieu vriendelijk

Puur water moet zachtheid, glans, comfort en smaak bezitten, en kan daarboven op ook nog eens goed zijn voor het milieu.

Dankzij waterverzachters en de geïntegreerde waterfilters moet je minder chemicaliën als wasverzachters en antikalk producten gebruiken. Op die manier verminder je de stroom chemische stoffen die zinloos weggespoeld worden.
Daarnaast verminder je de groei van de afvalberg van plastic flessen aangezien je geen flessen water meer hoeft aan te komen. Puur water kan gebruikt worden als lekker drinkwater en het is toch te gek om iets aan te kopen als het heerlijk lekker uit elke kraan stroomt.

Puur water dankzij een waterverzachter zal dus met andere woorden al korte termijn maar ook op lange termijn voordelen opleveren. Op korte termijn bespaar je op chemicaliën en flessen water en op lange termijn bescherm je jouw apparatuur en het milieu.
Een waterverzachter is de investering dus dubbel en dik waard.

Comments are closed.