De tarieven van payrolling

Voor de meeste bedrijven in Nederland is personeel onmisbaar. Bij het hebben van personeel komt wel het een en ander kijken. In kleine bedrijven worden de personeelszaken uitgevoerd door de directeur zelf of door de salarisadministratie. Het salaris moet bijgehouden worden, het aantal ziektedagen en het aantal vakantiedagen. Dat zijn nog maar een aantal kleine zaken die uitgevoerd moeten worden. Maar is dit waar een ondernemer zich op moet concentreren? Dat lijkt mij niet, volgens mij is dit voor een ondernemer bijzaak. Daar bestaat tegenwoordig wat voor! Personeelszaken kan namelijk uitbesteed worden aan een payrollbureau. Door hier gebruik van te maken komt het personeel op de loonlijst te staan van het payrollbureau, maar daarbij nemen ze ook alle werkgeversrisico’s uit handen. Wel bepaald u wie er voor u werkt en wat de verloning aan het personeel is. U vraagt zicht natuurlijk af: wat zijn de payroll tarieven?

Payrolling tarieven

Er bestaan verschillende payrolling bedrijven, met verschillende payrolling tarieven. Meestal rekent een payrollingbureau als volgt haar payroll tarieven: kostprijs bovenop het uurloon van een medewerker. Her voordeel hieraan is dat je op voorhand al kunt berekenen wat je kwijt bent aan personeelskosten. Om een goede schatting te maken moet u bij payrolling tarieven rekening houden met:

  • Het pensioen
  • De sociale lastne
  • Het aantal vakantiedagen per werknemer
  • Het uurloon van een medewerker
  • Het aantal atv dagen per werknemer
  • Alle verzekeringen

Het mooi is dat je alleen per gewerkt uur betaald en zo nooit voor onverwachte kosten kunt komen te staan wat betreft personeelszaken. Daarbij komt ook nog eens dat het payrollingbureau de werkgeversrisico’s uit handen neemt met daarbij de administratieve verplichtingen. Het mooie is dat u zich over personeelzaken helemaal meer geen zorgen hoeft te maken en dat u op deze manier veel meer tijd over houdt voor echte belangrijke zaken. Over de kostprijs kan natuurlijk onderhandelt worden, want het moet voor u wel rendabel en lucratief blijven. Meestal werkt het payrollbureau met het systeem dat hoe meer personeel u heeft werken, hoe lager de kostprijs per personeelslid is. Belangrijk is natuurlijk om op de kosten te letten, maar wat ook belangrijk is is dat het payrollingbureau verstand van zaken heeft.

Comments are closed.