De kosten die een ongeval met zich meebrengen

Als je een ongeluk hebt gehad met jouw motorvoertuig en deze is ernstig beschadigd geraakt dan kan dat je aardig wat geld kosten. Een verzekering is in Nederland verplicht maar als je deze niet hebt dan kan een ongeluk je levenslang blijven achtervolgen. Zorg er dus altijd voor dat je minimaal een WA verzekering hebt die schade aan andere personen dekt. Ook het weg laten slepen van de auto kan je afhankelijk van het aantal kilometers dat de auto vervoerd moet worden nog vele extra kosten opleveren. Ook de reparatie van het voertuig kan je heel wat geld kosten.
De auto laten slopen
Wanneer de schade zo ernstig is dat herstellen een te grote klus wordt dan kun je terecht bij een bedrijf dat auto’s sloopt. Zij nemen de auto van je over en zorgen er voor dat de auto op de juiste manier uit elkaar wordt gehaald en dat alle vloeistoffen die nog in de auto zitten milieubewust afgevoerd worden. Je krijgt in de meeste gevallen ook nog eens een vergoeding voor de auto die je afgeeft aan de sloop.

Andere manieren om van de sloopauto af te komen
Een sloopauto wordt niet meer in staat geacht om op de weg te rijden en als je dit wel doet kan je dat fikse boetes opleveren. Je kunt de auto ook laten schorsen, dit is eigenlijk de auto afschrijven en dan kun je de bruikbare onderdelen nog verkopen. Als je niet veel verstand van auto’s hebt kun je dit beter overlaten aan de autosloperij.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Comments are closed.