Dakbegroeiing op jouw huisdak

Een dak op je huis is heel logisch, zonder dak zat je namelijk vol in de regen of zon en zelfs in de wind en in de sneeuw.. heel logisch dat je dat niet wilt en dat je dus een welbekend ‘dak boven je hoofd’ wilt hebben. Tegenwoordig zijn we met zijn alleen steeds bewuster van het milieu, leven we gezonder en passen we op de natuur. Leuk om te weten dat hier steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden die ervoor kunnen zorgen dat we en gezonder leven, maar ook beter letten op het milieu. Dit kan onder andere door het inzetten van dakbegroeiing op jouw dak, ook wel beter bekend als een sedumdak of daktuin.

Wat is dakbegroeiing, of een sedumdak?

Een sedumdak is een bepaalde groene beplanting mogelijk gemaakt op jouw dak (schuin, verticaal of horizontaal, alles is mogelijk), die jouw dak beschermd tegen de eerste weersinvloeden en daarnaast een optimale bescherming en isolatie geeft. De dakbegroeiing bestaat bijvoorbeeld uit grassen en mossen en een bepaalde soort voedingsbodem die je op je dak kan rollen en bevestigen zodat het groen kan groeien en bestaan. Heel erg handig, en daarnaast staat het ook nog erg leuk! Wanneer je bijvoorbeeld een huis hebt met een plat of schuin dak, kun je hier prima een sedumdak van maken.

Leuk wanneer je een bovenverdieping hebt die deels uitkijkt op een plat dak, waardoor je dit uitzicht veel levendiger kunt maken door het kijken naar een groene omgeving. Deze dakbegroeiing is naast een goede isolatie ook nog eens leuk om je in te verdiepen als extra flora en fauna zich hier ook in gaan vestigen. Vaak zien we bijvoorbeeld een vlindertje rond dwarrelen of vliegen er hommels en bijen rond om de planten te voorzien van hun stuifmeel.

Vraag gewoon eens een specialist naar meer informatie, er zijn meerdere bedrijven die zich hier in gespecialiseerd hebben en heel veel informatie kunnen verschaffen.

Comments are closed.